Bíróság: nem létező jobbikos alapszervezet feloszlatásáról írt a PestiSrácok és a 888.hu

Sajtótörténeti mélypontnak nevezte a Jobbik pénteki közleményében azt, aminek kapcsán újabb pert nyert két fideszes propagandaoldallal szemben. A PestiSrácok és a 888.hu év elején olyan jobbikos alapszervezet feloszlatásáról írt cikket, amilyen soha nem is létezett.

A két lap ugyanis azon lelkendezett, hogy a nemeshetési Jobbik alapszervezet feloszlott, a tagok pedig ott is hagyták a pártot.

A baj csak az volt, hogy elve nem létezett Nemeshetésen jobbikos szervezet.

„A Fidesz hazugsággyárosai még a látszatra sem adva közölték a valótlanságot úgy, hogy a durva helyesírási hibák is ugyanazok voltak mindkét álhírben.” - áll a Jobbik közleményében.

888.hu:

PestiSrácok:

Mint a jobbikos közleményben fogalmaztak, a legnagyobb ellenzéki pártról "folyamatosan szemérmetlenül és tendenciózusan hazudozó, sajtónak sehogyan sem nevezhető propagandakiadványokat is utolérte a végzetük". "Ugyanis lebukások után hiába tüntették el a cikkeket az oldalaikról, a Fővárosi Ítélőtábla mai, jogerős ítélete értelmében a hazudozásuk miatt bocsánatot kell kérniük írásban a Jobbiktól, és még a felmerült perköltséget is meg kell fizetniük."