Kósa szerint a tüzet az emberek találták fel

Miniszter lesz belőle.

A Fidesz leköszönő frakcióvezetője, aki hamarosan a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszterként folytathatja munkáját, megtartotta egyik utolsó sajtótájékoztatóját. Arról beszélt, hogy a Fidesz-frakció kérésére a kormány újabb vagyont költ majd el egy Nemzeti konzultációra, amiben Soros Györgyről lesz szó. Hogy biztosra menjen, és minden idióta újságíró meg is értse, hogy kiről van szó, finom utalásként bele is fűzte minden mondatába tizenháromszor ezt a nevet.

Amikor az Index újságírója megkérdezte Kósát, hogy a frakcióban pontosan kinek az ötlete volt az újabb konzultáció, a leendő miniszter nem tudott nevet mondani, mert szerinte azt közösen találták ki, így az ötletgazda megállapíthatatlan.

Kósa Lajos szerint ez olyan, mint hogy azt sem tudjuk, hogy ki találta fel a kereket vagy tüzet, pedig fontos lenne tudni.

Utóbbira persze a mélyen vallásos emberek most rávághatnák, hogy Isten, a kémikusok pedig, hogy ez egy adott éghető anyag megfelelő égést tápláló közegben történő, és gyulladási hőmérsékleten való oxidációs kísérőjelenség, nekünk viszont csak egy Kósa Lajosunk van, sőt, lassan már ő is a miniszteri megközelíthetetlenség magaslatába kerül, így nem is tudjuk, hogy mit kezdjünk majd magunkkal a későbbiekben.

Videó, 2:30-tól érdekes: