2017. 09. 18. 14:04

Vona Orbánnak: Önnel kezdjük az elszámoltatást, miniszterelnök úr!

Itt az idő, hogy beszéljünk a valóságról - így kezdte Vona Gábor a miniszterelnök napirend előtti felszólalására adott válaszát. A Jobbik elnöke abban egyetért Orbánnal, hogy a Fidesz a szocialistáktól egy romokban levő országot vett át 2010-ben, de azóta leszálló ágba vezette hazánkat, és az életszínvonal helyett csak a korrupció szintjét emelte meg. Keményen indul az őszi parlamenti szezon.

Vona szerint a miniszterelnök hiába állít Tisza-szobrot, ha Rákosi és Kádár örökségét csempészi vissza a magyar közéletbe.

Kétszer kétharmaddal nagyon jó dolgokat lehetett volna tenni ezzel az országgal, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint ezen el kellene gondolkodnia Orbánnak, aki visszaélt ezzel a lehetőséggel.

Orbán politikájáról szólva kiemelte:

a Fidesz vezetőjétől egyedül azt tanulhattuk meg hogyan ne kormányozzunk egy országot.

Vona szerint a Fidesz eredeti elképzeléseiből mára csupán

a foci, a szotyi és a kisvasút maradt.

A pártelnök leszögezte: Orbán bukása után is marad a kerítés, sőt határőrség is lesz majd mellette, de a Jobbik se gazdag, se szegény migránst nem fog az országba engedni, ezért eltörlik a fideszes letelepedésikötvény-bizniszt is.

Vona Gábor szerint az ország 27 éve vár arra, hogy legyen végre elszámoltatás.

"Önnel fogjuk kezdeni miniszterelnök úr!"

- ígérte meg Orbán Viktornak.

Vona kifejtette: a Jobbiknak nem Soros-, hanem párhuzamos terve van, mellyel a kelet-közép-európai régiót és a magyar gazdaságot akarja felemelni, melyhez első lépés a párt béruniós kezdeményezése, amit Orbán Viktor és a Fidesz jellemző módon nem támogat.

A pártelnök szerint a 2018-as választás tétje:

folytatódik a leszakadás Orbánnal, vagy eljön a felemelkedés Orbán nélkül?

Orbán Viktor viszontválaszában - használható érvek híján - "arra hívta föl" Vona Gábor figyelmét, hogy a kormányzáshoz komolyabb eszközökre van szükség egy szemöldökcsipesznél.

Szotyi, foci, kisvasút

Vona Gábor szerint nem Soros-tervről, hanem a magyar gazdaság felemelkedéséről kell beszélni. Itt az ősz, itt a (soros) parlamenti évad.