Leleplezték a zárt ülést: orvosi adatokat kért ki a fideszes önkormányzat az ellenzéki képviselőről

Mi történik itt?

Varga Zoltán Péter jobbikos önkormányzati képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a zárt ülésre vonatkozó szabályokat megsértve, kénytelen nyilvánosságra hozni azt, amit a Fidesz művelt Dunakeszin.

A polgármester ugyanis orvosi adatokat kért ki, és kapott meg az egyik ellenzéki képviselőről.

A jobbikos képviselő posztja szerint az érintett képviselő a DK embere volt, aki hiányzott egy ülésről, amit csak egy hónappal később igazolt le egy orvosi papírral. Radnóti Henrik dokumentumát azonban úgy tűnik, a fideszes városvezetés nem tartotta hitelesnek, ugyanis kiderült, hogy

a Dióssi Csaba fideszes polgármester levélben kereste meg az igazolást kiállító orvost, és arra kérte, hogy nyilatkozzon: a képviselő egészségügyi állapota aznap valóban kizárta-e, hogy részt vegyen egy július 27-i ülésen.

A Jobbik képviselője leszögezte: soha nem szokott egyetérteni semmiben a Demokratikus Koalíció képviselőjével, de ez nem politikáról, hanem emberiességről, személyiségi jogokról és adatvédelemről szól.

Mint írta, ha Dióssi Csaba polgármester szerint egy kamarai pecséttel ellátott orvosi igazolás "nem egyértelmű", akkor úgy érzi, hogy joga van az Önkormányzat képviseletében megkeresni egy orvost és

megkérdezni tőle a páciense legszenzitívebb, a törvény szerint nem is csak személyes, hanem különleges adatnak minősülő adatait,

megnyilatkoztatni az illető egészségügyi állapotáról, tájékoztatást kérni arról, ami egyes egyedül csak az illető betegre és az orvosára tartozik.

„Ennél is durvább, hogy az orvos erre válaszolt. Ezt a dokumentumot nem teszem közzé, mert ez képviselőtársammal kapcsolatban tényleg tartalmaz komoly, az egészségi állapotára, kezelésére vonatkozó adatokat, de az a tény, hogy ezt egy orvos leírja, véleményem szerint olyan súlyú etikai vétség, amely nem maradhat szó nélkül” - írta a jobbikos Varga Zoltán Péter.

A teljes posztját, a mellékelt dokumentumokkal itt olvashatják:

Ez történt tegnap a zárt ülésen - az igazság érdekében nyilvánosságra hozom az előterjesztést és egyes mellé...

Közzétette: Varga Zoltán Péter – 2017. szeptember 29.