2017. 09. 30. 21:44

Az egykori fideszes pécsi közgazdász új színekben indul a választásokon

A Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Mozgalom Párt, a Moma megnevezte Baranya megyei jelöltjeit, és a nevek közt feltűnt egy olyan meglepetés is.

A meglepetés a Baranya 1. számú választókerületben induló jelölt, Mellár Tamás. 

Mellár a Fidesztől már egy ideje eltávolodó, az elmúlt években az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, sőt politikai lépéseit számtalanszor kritizáló pécsi közgazdászprofesszor, a Fidesz egykori városházi képviselője, a KSH volt elnöke - írja a szabadpecs.hu.

A Fidesz-közeli Századvég közvéleménykutató-intézet alapítójának döntése egy újabb bizonyíték Fábry Sándor szavaira:

"Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett."

A Moma Baranyában mind a négy kerületben tudott jelöltet állítani. Az egykori MSZP-s pénzügyminiszter, az elhíresült megszorítóintézkedéseket tartalmazó csomag névadója, Bokros Lajos 2013-ban alapított pártja az egyik legkisebb párt, azok közül, amelyek támogatottságát még kimutathatónk mérik a közvélemény-kutatások.

Fábry Sándor: "a Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett"

A humorista a Blikknek adott egy hosszabb interjút, amely során beszélt a közélet jelenlegi állapotáról is, az amúgy a jelenlegi kormányt támogató Fábry Sándor.Idáig azért nem szólalt meg, mert nem szerette volna a hazai kulturális életet tovább amortizálni:"barátságok, emberi kapcsolatok sínylik meg, hogy megmerevedtek a politikai frontvonalak".