A rendőrség cáfolta a fideszmédia egyik legaljasabb hazugságát: mégsem rettegnek a nyugdíjasok

Nincsenek Jobbiktól rettegő nyugdíjasok.

Ez a párbeszéd zajlott le a hvg.hu és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) között - igaz, a nemleges válaszra három hetet kellett várni, de így legalább nem lehet azt elmondani róla, hogy elhamarkodott, átgondolatlan lenne.

Mint ismert, a jegybank-elnök fiának, Matolcsy Ádámnak a terméke, az Origo, majd Andy Vajna kaszinókirály-filmügyi biztos csatornája, a TV2 szeptember elején azt a rendkívül módon aljas hazugságot kezdte el terjeszteni, hogy Vona legényei miatt rettegnek a nyugdíjasok, sőt még azt a kifejezést is kitalálta valaki Rogán Antal propagandaminisztériumában, hogy "szennyvízláda".

Andy Vajna tévéje sem talált rettegő nyugdíjast, de legalább mutatott egy ízléses dekoltázst

Ahogy az lenni szokás, a TV2 Tények című műsora is átvette az Önök pénzéből fenntartott fideszmédia legújabb aljas hazugságát, és egy kétperces riportot szentelt a jobbikos legényektől rettegő nyugdíjasokról. Persze, rettegő nyugdíjasból egyet sem láthattunk, amint azt az Origo cikke is sejtetni engedi, az egész "sztori" egy kamu.

Alapvetően persze nevetséges volt ez a húzás - nevetett is rajta mindenki, azonban a fenyegetés, a tettlegesség mégiscsak büntetendő cselekmény.

Ezért a Jobbik feljelentést is tett a kitalált ismeretlen tettesek ellen, és a hvg.hu is az ORFK-hoz fordult.

A rendőrség is érezhetően zavarban volt a fideszmédia hazudozásai miatt, és igyekeztek valami érdemlegest, értelmeset is hozzáfűzni ehhez az agybajhoz:

"Jelenleg is zajlik egy – az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzését célzó – országos program, melyek részeként a rendőrség körzeti megbízotti feladatokat ellátó állománya rendszeresen látogatja a főként egyedül, elzárt településen élő idős embereket. Az ő bűnmegelőzés terén betöltött szerepük azért kulcsfontosságú, mert kiemelkedő hely- és személyismeretük révén pontos információval rendelkeznek a segítségre, védelemre szoruló idős emberekkel kapcsolatban. A településen, tanyán élő időskorúakkal bizalmi viszonyt ápolnak. A bűnmegelőzési feladatok ellátása során a vagyonvédelemmel kapcsolatos tájékoztatók is kiemelt fontossággal bírnak, tekintettel arra, hogy az idős személyek otthonának biztonságossá tételével adott esetben elkerülhető az áldozattá válásuk."

Ezután tehát a közpénzből fenntartott hazugsággyáraknak a rendőrséget kell hazugnak nevezniük, amikor rettegő nyugdíjasokat vizionál.