Andy Vajna tévéje sem talált rettegő nyugdíjast, de legalább mutatott egy ízléses dekoltázst

Így hazudnk Önnek az Ön pénzéből.

Az Origon névtelenül megjelentetett pénteki cikkben arról nyilatkoztak névtelen nyugdíjasok, hogy őket minden valószínűséggel jobbikos szimpatizáns fiatalok, olykor középkorúak is szidalmazzák, becsmérlik és néha még a liftből is kilökik őket.

Még soha nem volt ennyire aljas a fideszmédia: az Origo szerint "Vona legényei" nyugdíjasokra vadásznak

Na, szóval az van, hogy elsőre nem hittem el. Hogy ilyen van. Hogy ilyet lehet. Hogy ilyet ember kiad a kezéből. Aztán kínomban percekig bénultan röhögtem, és azon agyaltam, hogyan lehetne valami nagyon szarkasztikus, fekete humorral kifigurázni. Aztán rájöttem, hogy ennél éjsötétebb feketeség már úgysem lehet.

A kampány nem igazán jött be - lett légyen az ember balos, jobbos, libsi vagy nemzeti, a magára kicsit is adó polgár csak nevetett az Origo kitalációján.

Szombat este azonban ezt a hülyeséget Andy Vajna tévéjében is be kellett mutatni. A csatornának Semmelweis Ferencet, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnevezett fantomszervezetnek az elnökét sikerült csupán szóra bírnia, akit egyébiránt megdöbbentett és megrázott Vona Gábor Facebook-bejegyzése.

Csak aztán nehogy ő is úgy járjon, mint az egyszeri mezőkövesdi nyugdíjas, aki miután személyesen szólította fel bocsánatkérésre a Jobbik elnökét, kénytelen volt szembesülni életében először a teljes szöveggel - ugyanis Vona Gábor nagy nyilvánosság előtt felolvasta neki az elhíresült mondatait.

A bácsi ezután őszintén beismerte, a tévében nem ezt mondták erről. De legalább mutattak egy ízléses dekoltázst – mégiscsak ki kell szolgálni a fogyasztói társadalmat.