Jobbik: "itt nemcsak az MSZP omlott össze, hanem a teljes baloldal"

"Orbán Viktort csak Vona Gábor, a Fideszt csak a Jobbik válthatja le".

Jakab Péter felidézte, nem biztos, hogy a véletlen műve, hogy a szocialista politikus azon a napon dobta be törülközőt, amikor megtartották volna a Botka László-Vona Gábor vitát, viszont történelminek nevezte a hétfői bejelentését,

„hiszen ezzel - ahogy néhány évvel korábban az SZDSZ – az MSZP is a visszafordíthatatlan, teljes bukás útjára lépett”.

Fordulat: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, összeomlás az MSZP-ben

A portál értesülései szerint a politikus ma 9:30-kor Szegeden jelenti be döntését.Mint ismeretes, Botka László ma Vona Gáborral vitázott volna az RTL Klubon, ahol sokan eldönthették volna, kit tartanak Orbán Viktor kihívójának.

Botka László távozó kormányfőjelölt, illetőleg Ujhelyi István lemondott alelnök kijelentéseit úgy értékelte, hogy ezzel a szocialisták beismerték: az MSZP nem tudja, és nem is akarja leváltani az Orbán-rendszert, nem kormányt akarnak váltani, hanem egy parlamenti frakció, néhány parlamenti szék, zsírosan fizető bizottsági hely a céljuk.

De a kérdés Jakab szerint inkább az, hogy 2018-ban egyáltalán lesz-e parlamenti helye a 10 százalék alá mért MSZP-nek.

Ez számukra nem a kormányváltásról szól, hanem arról, hogy bejutnak-e egyáltalán jövőre a parlamentbe – fogalmazott a Jobbik szóvivője.

Hiszen minden magyar ember tudja, hogy az MSZP-re leadott szavazat a Fideszt erősíti

– rögzítette Jakab Péter, aki fontosnak tartotta hangsúlyozni:

„itt nemcsak az MSZP omlott össze, hanem a teljes baloldal - ami nem áll másból, mint a Fidesz által átszőtt kispártok cicaharcából, amelyek sem együtt, sem külön nem tudnak erőt mutatni”.

Egyetlen egy kormányváltó erő van Magyarországon, ez pedig nem más, mint a Jobbik – vonta meg a mai nap konklúzióját a politikus.

Molnár becsomagolva ugyanazt mondta, mint Botka: a szoci szavazók a Jobbikra szavazhatnak

Molnár Gyula MSZP-elnök Botka László hivatalos szegedi lemondása után tartott sajtótájékoztatót Budapesten. A politikus szerint "néhány politikai párt egyéni szándéka miatt" nem jöhetett össze a Botka László-féle összefogás, a szegedi polgármester pedig nem akarta, hogy az a személye miatt ne valósuljon meg.

Viszont ez azt is jelenti, hogy a Jobbik minden kormányváltó ember számára alternatívát kínál, így a baloldali szavazók számára is.

„A legerősebb ellenzéki párt programja a bérunióval, a differenciált nyugdíjemeléssel, az elszámoltatással, a jogállamiság helyreállításával, egyszerre kínálja a kormányváltás alternatíváját, és egyszerre kínálja egy szabad, élhetőbb, biztonságos Magyarország alternatíváját”

- fogalmazott.

Jakab Péter szerint Orbán Viktort csak Vona Gábor, a Fideszt csak a Jobbik válthatja le.

Emlékezetes, Botka László arról beszélt, hogy a baloldali pártokat átszőtte a fideszes polip,

„de örömmel jelentem, hogy van még ma egy párt Magyarországon, amit nem szőtt át ez a fideszes polip, ez pedig nem más mint a Jobbik. Az egyedüli kormányváltóerőként várjuk a választásokat”

- tekintett a jövőbe a szóvivő.