Multi-gulág: nagyjából 510 embert tesz utcára a Magyar Telekom

A Magyar Telekom közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel, további nagyjából 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben valósulhat meg, az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a társaságtól - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

Az intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja - áll a közleményben.

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,8 milliárd forintot tesz ki, melynek jelentős részét 2017 negyedik negyedévében könyveli el a Telekom.

A társaságnak jó híre is volt: aki nem bukta el a munkavállalói orosz rulettet, az átlagosan 5 százalékos bérfejlesztést kaphat 2018. január 1-jétől.

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom - hihetetlen jófejségről tanúbizonyságot téve - a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja.

Forrás
MTI nyomán