Az már biztos, hogy a csornai fantom napelemgyár 2 milliárd forintot kapott az államtól

Magyar Zoltán szerint ideje bocsánatot kérni a csornaiaktól.

Magyar Zoltán szerint azért is fájó, hogy nem valósult meg a XXI. századiként beharangozott cég, mert Csorna térségében nincsenek minőségi munkahelyek, így az itt élők kénytelenek Sopronban, Győrben, vagy épp Ausztriában munkát keresni.

Ecosolifer AG csornai üzeme 200 munkahelyet ígért, igaz már 2 évvel ezelőtt meg kellett volna kezdeni a termelést - legalábbis a cég honlapja szerint.

Magyar Zoltán azonban közölte,

ő bejutott a gyár épületébe: a falak ugyan állnak, de belül viszont üres.

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár viszont hétfőn Magyar Zoltán kérdésére elismerte: a Nemzetgazdasági Minisztérium majd' 2 milliárd forinttal támogatta a meg nem valósult beruházást.

Arról viszont semmilyen információt nem közöltek, hogy vajon az Eximbank 7 milliárd forintnyi közpénz-hitele is megérkezett a kamucéghez. Ezért Magyar Zoltán közérdekű adatigényléssel fordult az intézményhez, és ha nem tesznek eleget ennek, jöhet a per.

Kizártnak tartja, hogy fideszes segítség nélkül megkaphatta volna ezeket a milliárdokat az offshore hátterű cég, ezért lenne fontos a politikai felelősök megnevezését is.

„Ez egyértelműen a Fidesz mutyija, követeljük a bocsánatkérést a csornaiaktól, hiszen 2014-ben ez az üzem volt a legnagyobb kampányígéret”

- tette hozzá.