Gyurcsány megvonná a határon túli magyarok szavazati jogát

Kampányt indít a Demokratikus Koalíció (DK), hogy a kettős állampolgársággal rendelkező, a határon túl élő magyarok ne szavazhassanak a magyarországi választásokon. A DK kampányának új szakasza egy kőbányai pártrendezvényen indult a pártelnök, Gyurcsány Ferenc beszédével. Az N1TV ott járt és felvételt készített.

Még ha a hazaárulás vádjával is kellett dacolniuk, ők akkor is nemmel szavaztak a kettős állampolgárság bevezetésére 2010-ben, emlékezetetett Gyurcsány Ferenc.

A közönség pedig tapssal jutalmazta a visszaemlékezést.

A volt kormányfő az N1TV felvétele szerint arról beszélt, hogy álláspontjuk továbbra sem változott, és még mindig ellenzik a kettős állampolgárság intézményét. A DK-elnök továbbá kijelentette, hogy nem csak ezzel, hanem a határon túli magyarok szavazati jogával sem ért egyet, mondván mindenki csak annak a rendszernek a megválasztásában vegyen részt, amelyikben maga is érintett.

Ugyanakkor Gyurcsány arról is beszélt, hogy ha valaki történelmi igazságtételként értékeli az állampolgárság kiosztását, „ám legyen”, elvenni már ők sem vennék el senkitől a megszerzett státuszt.

Forrás
N1TV