A Fidesz Czeglédy-ügyének nevezte a Jobbik a szihalmi polgármester botrányát

Portálunk több cikkben is beszámolt Bóta József, Szihalom papíron független, ám Fidesz-tag polgármesterének ügyeiről.

A diákokat ingyen dolgoztatja, a szülőket 4 millióval húzhatta le a fideszes polgármester

Bóta József, Szihalom független, ám Fidesz-tagsággal rendelkező polgármestere korábban intézményvezetője volt a Szent Lőrinc Alapítvány által fenntartott iskolának. 2016 szeptemberében az iskola üzemeltetését átvette az Egri Szakképzési Centrum. Bóta József azonban ezt megelőzően, augusztusban az iskola összes diákjától beszedte a 40 ezer forintos alapítványi hozzájárulást - azt a látszatot keltve, hogy az Alapítvány továbbra is az iskola fenntartója lesz.

Hűtlen kezelés miatt jelentették fel a fideszes polgármestert - hiába várnak a fizetésükre a tanárok

Októberben beszámoltunk róla: többen fordultak panasszal a parlamenti pártokhoz a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakiskola tanárai, diákjai és a szülők közül is.

Tarol a pályázatokon a cégvezetéstől eltiltott fideszes polgármester

Bóta József Sándorral, Szihalom papíron független, ám Fidesz-tag polgármesterével, az országgyűlési képviselő Nyitrai Zsolt barátjával már több cikkben is foglalkoztunk. Bóta József, Szihalom független, ám Fidesz-tagsággal rendelkező polgármestere korábban intézményvezetője volt a Szent Lőrinc Alapítvány által fenntartott iskolának. 2016 szeptemberében az iskola üzemeltetését átvette az Egri Szakképzési Centrum.

A diákok ingyen dolgoztatásáról tegnap részletes cikkben számolt be a Magyar Nemzet is. Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője közleményben reagált a hírre:

"A Jobbik felháborodással értesült arról, hogy Bóta József fideszes polgármester, a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola egykori igazgatója, ingyen dolgoztatta a tanintézmény diákjait saját éttermeiben. Az ügy tökéletesen rávilágít a Fidesz álszentségére, hiszen az elmúlt hetekben ők voltak azok, akik képmutatóan aggódtak a Czeglédy-ügyben megkárosított fiatalokért, miközben most kiderült, hogy ők sem különbek az MSZP-s csalónál" - írja a politikus.

A képviselő szerint egyértelmű, hogy a Fideszt a Czeglédy-ügy napirenden tartásával nem a fiatalok iránti őszinte aggodalom vezérelte, hanem csak és kizárólag saját politikai haszonszerzése. Kétszínű a Fidesz és a hozzá tartozó médiabirodalom magatartása, hiszen amíg Czeglédy Csaba hasonló jellegű ügye valóságos fideszes nyilatkozati cunamit váltott ki, addig most, amikor a saját emberükről derül ki, hogy ugyanúgy kihasználta a fiatalokat mélyen hallgatnak.

"A Jobbik határozottan elítéli a diákok kihasználását, és felszólítjuk a Fideszt, illetve a párt aljamunkájának elvégzésére használt Fidelitast, hogy nyilvánosan határolódjon el az esettől. A Jobbik újabb visszaigazolást kapott arra vonatkozóan, hogy komoly problémák vannak mind a diákmunka, mind pedig a szakmai gyakorlatok körül, melyek rendbetétele a leendő Jobbik-kormányra vár. Addig is elvárjuk a hatóságoktól, hogy átfogó vizsgálatot indítsanak a Bóta-ügyben és a kormánypárti érintettség ellenére is teljeskörűen vizsgálják ki az ügyet és vonják felelősségre a polgármestert" - zárul a közlemény.