2017. 11. 24. 20:22

Hangfelvétel bizonyítja, hogy hazudik a propaganda a visszaküldött konzultációs ívekről

Talán nem véletlen, hogy a Fidesz meghosszabbíttatta a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldésének határidejét, ugyanis úgy tűnik a valódi számok nem stimmelnek az állami propaganda által közölt adatokkal. Sokkal kevesebb konzultációs ívet küldhettek vissza annál, mint amit Dömötör Csaba állított.

Közel sem érkezett vissza annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyit a kormány állít. A Hír Tv Célpont című műsorának birtokába került hangfelvételen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásban részt vevő magas beosztású ember beszél arról a feldolgozási központba beengedett Hadházy Ákosnak, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig. 

Ez volt az a nap, amikor Dömötör Csaba a Fidesz egyik főpropagandistája egymillió visszaküldött ívet emlegetett.

A kormány most arra hivatkozva hosszabbította meg a kérdőívek visszaküldésének határidejét december 1-ig, hogy folyamatosan nagyon sokan küldik azt vissza, és szeretnék, hogy senki ne maradjon le arról, hogy kinyilváníthassa véleményét. Állításuk szerint rekordot döntött a részvétel (úgy tűnik minden alkalommal rekordot döntünk) és 1,7 millió konzultációs ív érkezett vissza a kabinethez.

Célpont - Hangfelvétel erősíti, hogy kamuzik a propaganda a nemzeti konzultációval

Közel sem érkezett vissza annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyit a kormány állít. A Célpont birtokába került hangfelvételen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásban részt vevő magas beosztású ember beszél arról, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig.

A hangfelvételen azonban az is hallható, hogy jelenleg bőven egymillió alatt van a beérkezett ívek száma, tehát ahhoz, hogy kijöjjön a kormányzati matek további egymillió kérdőívet kellett online kitölteni.

A nemzeti konzultáció online változatának silányságáról és manipulálhatóságáról már mi is beszámoltunk korábban. Semmi nem akadályoz meg senkit abban, hogy kedve szerint akárhányszor kitöltse azt álnevekkel.

Hoppá! A walkürök lovaglása közben töltötte ki Soros György a nemzeti konzultációt

Persze az is lehet, hogy az egész mögött Lukács Attila áll - mindenesetre a Jobbik mezőkövesdi országgyűlési képviselőjelöltje által megosztott videóból jól látszik, milyen mulatságos pillanatokat is okozhat a Fidesz kampánycéljait szolgáló, minimum 1,5 milliárd forint közpénzt felemésztő "Soros-terv" elleni konzultáció.

A kormányzati magyarázat erre is parádésan sikeredett. Úgy vélik, nincs szükség nagyobb biztonságra, mert nem feltételezik, hogy az állampolgárok visszaélnének a konzultációval. Gondolom azt sem feltételezi senki, hogy így a kormány élhet vissza a konzultációval. 

A mostani nemzeti konzultáció, akár a korábbi változatlanul manipulálható.

Részletek a Célpontban pénteken 20.30-kor és szombaton 19.30-kor.