Ifj. Bozsik József is a Jobbik értelmiségi bázisát erősíti

Újabb Jobbik-közeli szakembert mutatott be Dúr Dóra.

Tóthné dr. Pásztor Zsuzsa, közgazdász és marketing-kommunikációs szakember és Fonyódi Tibor, regény- és forgatókönyvíró után ezúttal ifj. Bozsik József, korábbi fogathajtó szövetségi kapitányt és többszörös magyar bajnokot mutatta be Dúró Dóra a nyilvánosságnak.

A képviselő asszony ismét kiemelte: nem jobbikosságot, hanem nemzeti elkötelezettséget és kiemelkedő szakmai teljesítményt várnak el a hozzájuk csatlakozó értelmiségiektől.

Dúró hangsúlyozta: ifj. Bozsik József nem számít újoncnak a közélet világában, és felelevenítette a szakember Czerván György fideszes államtitkárral folytatott harcát a kormánypártra nézve meglehetősen kínos fenyegetési ügyben.

Nem érzi, hol a határ: Czerván szerint "összeférhetetlen" az N1TV-nek nyilatkozni

Czerván szerint ifjabb Bozsik Jószef "politikai állásfoglalást tett", amikor az N1TV-nek nyilatkozva kritizálta a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházás részeként megépült fedeles lovardát. Ugyan Bozsik csupán szakmai hiányosságokra hivatkozott, Czerván szerint ez nem összeegyeztethető a szakember pozíciójával. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai Facebook-bejegyzésében reagált a történtekre, mint írta: "Íme, itt a bizonyíték, hogyan működik Magyarország!

Ifj. Bozsik József kifejtette:

szakterületén is mindig legjobb tudása szerint próbálta végezni munkáját, a lovas szakág folyamatos hanyatlásával kapcsolatos véleményét pedig sosem rejtette véka alá.

Bozsik szerint az egész magyar agráriumban a lovas ágazat van a legmostohább helyzetben, vezetői politikai úton kerültek pozícióba és nem végzik el a rájuk háruló feladatokat, arról nem is beszélve, hogy szakmaiság helyett az átpolitizáltság jellemző a szférában.

Ő is kitért a Czerván Györggyel történtekre, és elmondta: a fideszes politikus azt követőben sem ült le vele megbeszélni a gyalázatos esetet, hogy erre burkoltan Lázár János is felszólította.

Bozsik elmondta: ehelyett - számára is váratlan módon - Vona Gábor és Dúró Dóra keresték föl, akik szintén szerettek volna tisztán látni az ügyben, amiért hálás nekik.

"Külön öröm, hogy van legalább egy párt Magyarországon, ami kíváncsi a szakma véleményére"

- tette hozzá, majd elmondta: a legjobb tudásához mérten szeretné erősíteni Jobbik értelmiségi holdudvarát.

A szakember a szilvásváradi állami ménesgazdasággal kapcsolatos beruházásra is kitért, ahol

legalább 7 milliárd forintot költött az állam "egy teljesen alkalmatlan betonmonstrumra", egy olyan településen, ami "infrastruktúrájában alkalmatlan egy világverseny rendezésére", illetve arra, hogy otthont adjon egy 6000 fős lovas stadionnak.

Kiemelte: számára örök kérdőjel marad ez a projekt, amiből az is látszik, hogy lenne pénz az ágazat fejlesztésére, de ez nem a szakmánál csapódik le.

Reményei szerint, ha megvalósul egy valóban szakmai kormányzás, akkor újra van esély arra, hogy a magyar lovassport az olimpián is érdemben képviseltesse magát. Zárásképpen kifejtette:

"Egy olyan ember kell kormányzati pozícióba, aki ezt az ágazatot is magáénak érzi, és megfelelő szakemberekkel tanácskozik, és velük közösen keres megoldást a problémákra."

[video:https://www.youtube.com/watch?v=s50KuG07kfg&feature=youtu.be]

Óriási betonmonstrummal rondítanak bele Mészárosék a Szalajka-völgybe

Az Index fotója alapján az épülő háromfalú betonteknő a Szalajka-völgy bejáratánál igencsak megváltoztatja a tájképet. Ezt korábban szóvá is tette ifjabb Bozsik József, a fogathajtók szövetségi kapitánya, aki hozzátette, hogy szerinte a 3,38 milliárdból épülő 6000 férőhelyes lovas stadiont nem szerencsés egy ilyen nehezen megközelíthető, kis lélekszámú településre építeni, jobb helye lett volna Kecskeméten.