A hazai egyenruhások európai béreket érdemelnek

Volner János, a Jobbik alelnöke péntek délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kerekasztal-beszélgetést tartottak az egyenruhás szervezetekkel, amin a bérunió megvalósítási lehetőségeit vizsgálták meg.

A kerekasztal-beszélgetésen megállapították, hogy a magyar bérek jóval alacsonyabbak, mint amit az ország gazdasági teljesítménye indokolna.

Volner elmondta, hogy Orbán Viktor többször hangoztatta, hogy a magyar gazdaság versenyképességének alapját az olcsó munkabérek jelentik, de a Jobbik 21. századi tudásalapú társadalomban gondolkodik, ahol nem az olcsó munkaerőre, hanem a magas hozzáadott értékű termelésre alapozná a gazdaságot.

A hazai egyenruhások európai bérezése álom vagy valóság - Volner János (2017.12.08)

A hazai egyenruhások európai bérezése álom vagy valóság

A képviselő úgy véli, a Fidesz tartósan berendezkedett arra, hogy nyomottan tartsa a magyar munkaerő bérszínvonalát, pedig ennek pont az ellenkezőjére, a hozzáadott érték növelésével a bérek emelésére volna szükség.

A Jobbik ezzel kapcsolatos programpontjai alapján fogalmazódott meg az egyenruhás állományoknál az az igény, hogy egyrészt a munkavállalói jogok kérdésében jelentősebb lehetőségeket biztosítson a törvény a magyar szakszervezeteknek. Másrészt

a kormány olyan politikát folytasson, amibe egy ideális szintű ütemezett bérfejlődés van jelen, a kampányszerű béremelések, majd azok évekig egy szinten tartása helyett.

A Jobbik célja, hogy a bérkiegyenlítődés felé mozdítsák el a magyar bérszínvonalat az egyenruhás dolgozóknál is.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.