Békés, de hangos tüntetéssel üzenik meg a Fidesznek: itt nem lesz újabb diktatúra!

Péntek 17 óra, Lendvay utca 28.

„Elsődlegesen ez a tüntetés nem a Jobbikról fog szólni, hanem arról, hogy Magyarországon szabadságot akarunk-e és demokráciát” (…) „Az elmúlt 27 évben itt arra utaztak a politikai pártok, hogy megosztottság legyen ebben az országban. Mi úgy gondoljuk, hogy le kell bontani ezeket a falakat”.

Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő a HírTV Reggeli járat című műsorának vendége volt péntek reggel, és arról beszélt, hogy a provokációra felkészülnek, de kizárni nem tudják a lehetőségét.

„Ki szeretném hangsúlyozni, hogy mi abszolút békés tüntetésre készülünk” – mondta Szilágyi György, hozzátéve, hogy azért számítanak arra, hogy a Fidesz esetleg provokátorokat fog küldeni a tömegbe, majd a Habony-műveken és a köztévén keresztül megpróbál erről negatív képeket bemutatni a nézőknek. Ezt megpróbálják majd megakadályozni, ígérte.

„Tehát még egyszer: egy nagy létszámú és békés tüntetésre számítunk, aztán pedig meglátjuk a hogyan-továbbot”.

A Fidesz Hősök terénél található, Lendvay utcai székháza előtt pénteken 17 órakor lesz egy nagyszabású tüntetés, miután a látszat alapján fideszes kézivezérléssel működő Állami Számvevőszék egy 660 millió forintos bírsággal lehetetlenítette el a Jobbik választásokon való elindulását. A párt azóta adományokat gyűjt a választásokra, Szabó Gábor pártigazgató ma reggeli tájékoztatása szerint csütörtök estig 4041 ember fizetett be támogatást a Jobbik bankszámlájára, összesen 34 997 232 forint értékben.

A tüntetéshez jelezte csatlakozását az LMP, a Momentum, az Együtt, az Európai Alternatíva Párt és az FKgP is.