Ingyen, törvénytelenül pucolták a diót a közmunkások az ország 26. leggazdagabb emberének

Szabó Miklós milliárdos nem szégyellős: a közmunkások pucolják neki ingyen a diót.

A Célpont stábja a szabolcsi Kisaron járt, ahol a helyi közmunkásokat diópucolásra fogta a polgármester. Ha nem mentek volna, kirúgták volna őket, és elvesztették volna az alig 80 ezer forintos fizetésüket is.

A termés ráadásul nem is az önkormányzaté volt, hanem két magáncégé, így az eljárás törvénytelen.

A Szatmárfruct Kft. és a Tranzit Dió Kft. rengeteg pénzt takarított meg azáltal, hogy nem kellett saját alkalmazottakkal pucoltatni az egyébként igen borsos áron értékesített diót. A kisari eset nem egyedülálló: diópucolásra fogták a közmunkásokat egy sor más szabolcsi településen is. Utóbbi cég tulajdonosa Szabó Miklós, akinek becsült vagyona 42 milliárd forint.

A két cég valamennyit azért fizetett a pucolásért, de nem a közmunkásoknak, hanem az önkormányzatoknak, akik így tiszta nyereségként tehették el a pénzt. Egyedül a közmunkások nem láttak belőle egy forintot sem, ők csak az állam által fizetett közmunkabérüket kapták meg.

A Célpont stábja felkereste a Tranzit Dió Kft.-t, a cég vezetői ezt követően nyomban telefonáltak az önkormányzatoknak, hogy azonnal fejezzék be a diópucolást, a nyomokat pedig tüntessék el.