Cigányszavazat-vásárlást hazudott a köztévé, a Jobbik helyretette őket

Nem jött be az "unortodox" hírközlési mód.

A közleményből kiderül, hogy a közmédia a legerősebb ellenzéki párt karcagi rendezvényéről készült "rendkívül aljas, hazug" riportjával fürdött be. A párt sajtóosztálya emlékeztet: ez volt az a rendezvény, ahová "minden bizonnyal a botránykeltés szándékával szállították cigányok tucatjait".

"Bár a botrány elmaradt, a köztévének valami központi utasításra kitalált valótlanságot írnia kellett az eseményről, így jobb híján azt találták ki, majd ezt egy kétes múltú karcagi személlyel mondatták el, hogy az eredetileg szépkorúaknak szánt operettest valójában jobbikos kampányrendezvény volt, ahol Vona Gábor romák szavazataiért kuncsorgott" - áll a párt kommünikéjében.

"A magyarországi közmédia működésének egyik mélypontját jelentő álhír" miatt indított sajtó-helyreigazítási pert a Jobbik megnyerte a "hazudozó kormányszócsővel" szemben, mivel az M1

"természetesen semmivel sem tudta alátámasztani az általa állítottakat a bíróságon".

Így a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében helyreigazítás közlésére és a perköltség megfizetésére kötelezte a csatornát, derül ki a közleményből.

Bár a terv nem jött be, de azért lement a hazugság a Jobbikról a közszolgálati tévén

Egy újabb hihetetlen médiatörténelmi eseménnyel lett gazdagabb a magyar közszolgálati televíziózás. Bár már délután megdőlt az eredeti terv, és kiderült, hogy provokációra készült egy nappal korábban fideszmédia, azért az állami csatorna így is megpróbált a maradék szarból várat építeni. S persze mindezt az Ön pénzéből