Ez a videó még fontos lehet a későbbiekben: Lázár János Tiborcz Istvánról vall

Közösen találták ki.

Lázár János visszaemlékezése tavaly novemberben hangzott el, amit azóta teljesen más megvilágításba helyez az a tény, hogy a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) nem pusztán törvénysértésekre hívta fel a magyar hatóságok figyelmét az Orbán Viktor vejéhez köthető Elios nevű cég korábbi közbeszerzéseit érintő jelentésében. Az OLAF szerint ugyanis vizsgálni kell azt is, hogy ezen törvénysértések megfelelnek-e a szervezett bűnözés feltételeinek is.

A kancelláriaminiszter mindezt a Népszava kérdésére ismerte el, amikor a lap azt firtatta, miért találkozott, miről beszélt múlt ősszel egy kávézóban Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor miniszterelnök vejével?

Mint írják, a miniszter szavai egyúttal semmissé tették a kormánymédia igyekezetét, amellyel igyekeznek Tiborczot "távolítani" az ügytől, hiszen maga Lázár ismerte el: ők ketten személyesen egyeztettek a projektről.

„Megengedhető-e, hogy az ország élén egy korrupt gazember álljon?"

Ami eddig erős gyanú volt, az most már kész tény, Magyarország miniszterelnöke közvetve, vagy közvetlenül, a családjával együtt érintett egy Magyarországot és a magyar embereket megkárosító korrupciócsalás-sorozatban - jelentette ki Szilágyi György. A Jobbik szerint ezért Orbán Viktornak le kell mondania.

Tiborcz István számára azért is volt fontos a közösen kitalált hódmezővásárhelyi program, mert ez volt az első állomása az Elios Zrt. legendás tendergyőzelmeinek történetében.