És végre megértettük, hogy a 2018-as választások nem a migránsokról szólnak?

Hiába vesztett a Fidesz, nincsenek migránsok a városban.

Márki-Zay Péter vasárnap legyőzte a hódmezővásárhelyi Fideszt, Lázár Jánostól kezdve, Hegedűs Zoltánon át, egészen Hernádi Gyuláig, és láss csodát, hétfő virradóra egyetlen egy migráns (bevándorló, menekült, stb.) sem lepte el a csongrádi települést.

Sőt, még az adóforintokból kormánypropagandát folytató köztévé sem volt képes Szerbiából a magyar határ felé vonuló migránsokat bemutatni, pedig tudvalevő, hogy a világ minden tájáról érkező bevándorlók igen alaposan felkészültek a magyar belpolitikából, hiszen a kvótanépszavazás alatt is megindultak a magyar határ felé/ellen – legalábbis a köztévé híradója szerint.

Tegnap kikapott a Fidesz, de Hódmezővásárhely nem esett el, ma csak új napra ébredt.

Talán ez a legfőbb tanulsága a vasárnapnak.

Jellemző, hogy miközben a Fidesz azzal riogatott, hogy veresége esetén jönnek a migránsok, és a városban mecset épül, Márki-Zay győzelmi beszédében egyből leszögezte, ő sem fog betelepíteni senkit a városba (sőt, még annyi bevándorlót, amennyit a Fidesz az elmúlt években beengedett), ellenben azt viszont szeretné, hogy megszűnjön a korrupció, a lopás és a megfélemlítés.

"Mi nem szeretnénk korrupciót, sem szocialistát, sem fideszest. Azt szeretnénk, hogy senki ne lopjon"

- fogalmazott.

Sokszor hallani utcákon, tereken, kocsmák pultjánál, hogy "bár tudjuk róluk, hogy lopnak, de ők legalább megvédik az országot, ezért kell a Fideszre szavazni". De ez láthatóan nem igaz. Nincs olyan (jelentős) párt ma Magyarországon, amely beengedné a migránsokat, amely lebontaná a kerítést -

sőt, a Fidesszel szemben a Jobbik az önálló határőrséggel még tovább erősítené hazánk védelmét.

Nekünk 2018 áprilisában tehát magunkról kell dönteni, a saját sorsunkról, optimistábban fogalmazva: a jövőnkről.

És olyan kérdéseket feltenni, amikről még Orbán Viktor miniszterelnök sem mer beszélni.

  • Például hogyan akadályozzák meg, hogy a Fidesz-közeli vállalkozók minduntalan a meghirdetett árnál többért nyerjék el a közbeszerzéseket?
  • Mit tesznek azért, hogy ne a sürgősségi osztály várójában haljanak meg a magyar állampolgárok?
  • Milyen tervek születnek arra, hogy a magyar jövő letéteményesei, a diákok, olyan tudást szerezzenek a hazai oktatási rendszerben, amely megállja a helyét a XXI. században, és nem feltétlenül a kivándorlás és egy összeszerelő-üzem gyártósora között kelljen választaniuk?

Április 8-ig ezeket a kérdéseket tegyük fel a különböző térségi képviselőjelölteknek. A migránsokat pedig hagyjuk Soros Györgyre, mert az országgyűlési választás ennél többről szól. Rólunk.

Hódmezővásárhely sem esett el.