Czeglédy Csaba újra őrizetben - frissítve

Fotó: Facebook / Czeglédi Csaba

Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt Czeglédy Csaba, miután a volt szocialista politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőjelöltet tegnap este ismét őrizetbe vették – számolt be róla a Hvg.hu. 

A csalással vádolt Czeglédy mentelmi jogát péntek délután függesztette fel a választási bizottság, este pedig már szombathelyi otthonánál várták az adóhatóság nyomozói, majd egy másik, de a korábbi gyanúval összefüggő bűncselekményre hivatkozva visszavitték a szegedi börtönbe.

A HVG birtokába került dokumentum szerint a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságának határozata alapján rendelték el Czeglédy őrizetbe vételét. Az eljárás tavaly nyár óta folyt ellene különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt, ebben a határozatban erre a korábbi eljárásra hivatkozva, de egy másik bűncselekmény, a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás miatt vitték újra börtönbe.

Az őrizetbe vétel 72 órán át tarthat, ismét az ügy tárgyi súlyával, valamint azzal indokolják, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – teszi hozzá a portál.

A Hír TV információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három nyomozója péntek este tíz óra után hívta fel telefonon Czeglédy Csabát azzal, hogy a szombathelyi lakásának ajtajában várják. Czeglédy a barátainál volt vendégségben, és a telefonhívás után azonnal hazaindult, ahogyan azt a hatóság emberei kérték. Úgy tudják, az adónyomozók ugyanarra az ügyszámra hivatkozva állították elő Czeglédy Csabát, amely számon az eddigi nyomozás is folyt.

„A szombathelyi lakásáról most viszik el a vámosok Csabát, most közöltek vele egy olyan gyanúsítást, ami állítólag 2015-ben történt, és ebből kifolyólag most Szegedre viszik, őrizetbe veszik, miután a szökés-elrejtőzés veszélyét állapították meg nála. A nyomozás sikerének a veszélyeztetését, valamint a bűnismétlés veszélyét rótták a terhére, úgy hogy a mai mentelmi jogot felfüggesztő határozat még nem emelkedett jogerőre, miután jogállamban egyfokú határozat nem létezik”

– mondta el Ipkovich György, a helyszínen tartózkodó ügyvéd.

Frissítés

Indítványozni fogja az ügyészség a pénteken este őrizetbe vett Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-t.
    
Szanka Ferenc közölte, a főügyészség elrendelte a büntető eljárás folytatását a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított politikus ügyében, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát pénteken.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása szombaton megtörténik a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján. Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül fogja indítványozni a főügyészség gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt - tudatta a csoportvezető ügyész.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss