Vona: Lázár János videója ártott az osztrák-magyar kapcsolatoknak

A Jobbik elnöke Orbán Viktor helyett is bocsánatot kért a miniszteri performanszért.

A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy "Ausztria fontos történelmi, gazdasági, kulturális partnerországunk", és arra is emlékeztetett, hogy az osztrák kormány épp a közelmúltban fogadott el több, bevándorlást szigorító intézkedést, melyeket a magyar fél is helyeselt.

"Bécs a felmérések szerint a világ egyik legélhetőbb városa, nem véletlenül választja lakhelyéül egyre több magyar is, akik Orbán Viktor szerint 'kalandvágyból', a Jobbik szerint kényszerűségből hagyták el hazájukat"

- fogalmazott Vona Gábor, arra utalva, hogy a jelenlegi statisztikák szerint immár több mint 21 ezer magyar él az osztrák fővárosban, míg 2011-ben ez a szám épphogy meghaladta a nyolcezret.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint magyar kormánynak mára láthatóan egyetlen üzenete maradt választói felé:

a bevándorlás valós problémáját rövidtávú belpolitikai célokra használják fel, és a háborús kommunikációnak alárendelik diplomáciai kapcsolatainkat is.

Az ellenzéki vezető a következőképpen fogalmazott:

"A Jobbik elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, én pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kérek az osztrák emberektől."

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Felháborodás kíséri Lázár illetlen bécsi videóját Ausztriában

A történet előzménye, hogy a hódmezővásárhelyi bukástól megreccsent kancelláriaminiszter gondolta, kimegy Ausztriába egy kicsit Bécset szapulni, az osztrák város példájával rémisztgetni a magyar embereket. Mert hát Lázár szerint Bécsben már csak idős, fehér keresztények élnek, amúgy a város mocskos, félelem és reszketés van, mindennapos a bűnözés, amely a bevándorlóknak köszönhetően.