Felmerülhet a nemzetbiztonsági kockázat - összehívták a Kósa-milliárdok miatt a bizottságot

De Mirkóczki Ádámnak nincsenek illúziói.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke közleményben tudatta:

„a Nemzetbiztonsági bizottságnak tisztáznia kell a sajtóban megjelent, Kósa Lajos kötvényjegyzésével kapcsolatos állításokat.”

Ennek érdekében március 20-ára összehívta "az Országgyűlés legfontosabb bizottságát".

Mirkóczki Ádám lapunk érdeklődésére elmondta, támogatja a grémium összehívását, szerinte ugyanis sok a még tisztázandó kérdés. A jobbikos országgyűlési képviselő leszögezte,

nemzetbiztonsági relevanciája is lehet Kósa Lajos 1350 milliárdjának, attól függően, hogy ez az összeg kitől, és honnan származik, illetve hogy milyen szándékkal keresték meg a fideszes politikust.

Jobbik: számoljon el Kósa Lajos és Orbán Viktor az 1350 milliárddal!

Az ellenzéki képviselő arra reagált hétfői sajtótájékoztatóján, hogy kiderült, Kósa Lajos egy titokzatos 1350 milliárd forintos vagyon felett rendelkezhetett. Azonban arról egyelőre az érintett fideszes politikus nem árult el konkrétumokat, hogy ki is adott neki akkora összeget, amely megegyezik egyévnyi egészségügyi befizetésünkkel.

Mint mondta, ezeket a kérdéseket tisztázni kell.

"De nincsenek illúzióim"

- sóhajtott fel Mirkóczki Ádám arra a kérdésünkre, hogy mit vár a március 20-ai üléstől. Felidézte, a Nemzetbiztonsági bizottság legutóbbi üléseiből Németh Szilárd politikai bohózatot csinált, megakadályozva az érdemi munkát. A kormányváltásra készülő párt politikusa úgy látja, a Fidesz Kósa Lajos meghallgatását ugyanígy meg fogja gátolni.