Simicska visszanyesi médiaportfólióját

Bezár a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió, a Hír TV egyelőre marad.

Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. Az Index úgy tudja, 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

A Lánchíd Rádió Kft. ugyanekkor közölte, hogy éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó Hír TV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám az Index információi szerint ott is „racionalizálás lesz”.

A szintén ebbe a tulajdonosi körbe tartozó Heti Válaszról a portál azt írja, Simicska új befektető keresésére hívta fel őket. Ha találnak olyat, aki megveszi a hetilap kiadóját, akkor tovább működhetnek, ellenkező esetben ennek a nyomtatott lapnak is búcsút mondhatnak az olvasók.