Jakab Péter nem érné be újraszámolással, megismételtetné a választást Miskolcon

"Ha maradt még valami a jogállamból", kiírják az új voksolást.

Jakab Péter szerint ellenzéki politikusnak ritkán adatik meg, hogy bejuthasson a Habony-médiába, és a TV2 műsorvezetőjének hozzáállása, illetve az ott elhangzott beszélgetés miatt valószínűleg ismét legalább négy évet kell majd várni, hogy erre sor kerüljön.

a miskolci  választásról szólva a Jobbik szóvivője kijelentette, hogy hivatalosan 127 szavazattal csúszott le a győzelemről, de szerinte a jelenlegi állapotok épp arról szólnak, hogy "nincs hivatalos helyzet".

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az ellenzéki párt azt kifogásolja a miskolci körzettel kapcsolatban, hogy a szavazatok összeszámolása kifutott a törvény által megszabott időkeretből, ami szerintük jogalapot teremt arra, hogy megismételjék a voksolást.

Jakab szerint a késlekedés oka az lehetett, hogy a Fidesz - ellenzéki győzelem esetén - nem akarta, hogy a szombati százezres tüntetés alatt "robbanjon a hír", miszerint a Jobbik egy újabb egyéni körzetet happolt el az orruk elől.

A szóvivő szerint ráadásul a törvénysértést közokirat-hamisítással is tetézték, amikor visszadátumozták a választási eredményt rögzítő határozatot 14-ére.

Jakab Péter azt is hangsúlyozta:

ahol a választással kapcsolatban anomáliák merültek föl, a törvényi határidőn belül megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A Jobbik politikusa szerint, "ha maradt még valami a jogállamból", akkor a Borsod megyei 1. számú választókerületben új választást kell kiírni.

A szóvivő szerint egy megismételt voksoláson képes lenne diadalmaskodni a kormánypárti jelölttel szemben.

[video:https://youtu.be/jplR3fEs57Y]

Új választást követel a Jobbik Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú választókerületében nem végeztek időben a összeszámolással. Mint ismert, ebben a körzetben nagyon szoros az eredmény, Csöbör Katalin 127 szavazattal előzte meg a Jobbik szóvivőjét, Jakab Pétert. A párt új választást követel. "A Jobbik országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választásokon felmerült jogsértéseket.