Rogánék végre kórházépítést reklámoznak! Oh, wait…

Ha valakinek esetleg nem tűnt volna fel, épül az új Puskás Stadion. Ez annyira eldugott, apró kis beruházás, hogy Rogánék szerint feltétlenül szükséges 60 millió forintot elkölteni arra, hogy mindenki megtudja. A kommunikációs tender nyertese természetesen egy Fidesz-közeli vállalkozó.

A kormányzati óriásplakát-kampányok rendszeres végrehajtója Balásy Gyula cégei 60 millió forintból reklámozhatják, hogy épül az új Puskás Stadion – vette észre a közbeszerzési adatbázisba feltöltött dokumentumból az Mfor. A közbeszerzési eljárást a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül bonyolította le a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja.

A tenderen a szokásos trió indult: a Balásy-féle New Land Media és a Lounge Design alkotta csapat mellett természetesen Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának cégei (Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft.), valamint a Soros-ösztöndíjas Szijjártó Péter barátjának, Kuna Tibornak két vállalkozása (Young&Partners Kft, Trinity Communications Kft.) is pályázott.

A Menedzsment Fórum azt írja, Balásy cégei a 60 millió forintos keretösszegen belül az új Puskás Ferenc Stadion építésének idei évi kommunikációs tevékenységét, a reklámügynökségi, PR- és médiaügynökségi feladatokat elvégezhetik. A gazdasági portál az alvállalkozókat is megnevezi: bevonják, a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet Kft.-t, illetve a p2m Consulting Kft.-t.

Mint arról korábban beszámoltunk, az új Puskás Stadion a világ egyik legdrágább sportlétesítménye lesz, a kivitelezésből pedig ugyancsak Fidesz-közeli oligarchák húzhatnak nagy hasznot.

Akiknek nagyon jól jön a gigaberuházás: ők építhetik az új Puskást

Az új Puskás Ferenc Stadion építésére kiírt közbeszerzési eljárás dokumentumaiból kiderül, hogy a nyertes Magyar Építő Zrt. és ZÁÉV Zrt. mely alvállalkozókat vonja be a nettó 150 milliárd - 142,85 milliárd a nettó vállalási ár + 7,15 milliárd forint a tartalékkeret - értékű munkába. A lista kizárólag kormányközeliként ismert cégekből áll - írja a napi.hu.