Szabó Tímea: Fodor Gábort csak a pénz érdekli

A baloldal megkezdte a fesztiválszezont. Őfelsége ellenzéki ott folytatja, ahol abbahagyta.

  • Bősz Anett kilép a Párbeszéd frakciójából
  • Szabó Tímea szerint Fodor Gábort csak a pénz érdekli
  • Tóth Bertalan szerint Molnár Gyula a párt háta mögött kötött megállapodást Fodor Gáborral

Tóth Bertalan és Szabó Tímea péntek délután tartott sajtótájékoztatót a baloldali tömegpártok közötti törékeny erőegyensúlyt megbontó kilépés-ügy kapcsán.

Az MSZP frakcióvezetője lényegében elismerte, hogy Molnár Gyula a párt háza mögött kötött egy 60 millió forintról szóló megállapodást a Magyar Liberális Párttal (értsd: Fodor Gáborral). 

"A hír igaz, egy ilyen írásos megállapodás valóban létrejött, ezt Fodor Gábor már pár héttel ezelőtt szóban jelezte, hogy van ilyen megállapodás. Mi a saját dokumentumtárunkban ilyet nem találtunk, ezért kedden személyesen adta át azt a megállapodást, amely valóban pénzügyi kötelezettséget ró, vagy rótt volna a Magyar Szocialista Pártra."

Kiemelte: Molnár Gyula ilyen felhatalmazással nem rendelkezett. 

"A Magyar Szocialista Párt nem zsarolható, az MSZP pénzért nem hajlandó engedményeket tenni"

Tóth felszólította Bősz Anettet, hogy adja vissza a mandátumát. 

Emlékeztetett: nem azért jött létre a változás szövetsége, hogy anyagilag segítsünk ellenzéki pártokat, hanem azért, hogy lebontsuk a NER-t. 

Ahham.

Szabó Tímea: Az Országgyűlési Hivatala értesített minket

A Párbeszéd frakcióvezetője (vagyis a volt frakcióvezető) elmondta: ők az Országgyűlés Hivatalától (vagyis hivatalosan a munkáltatótól) értesültek a kilépésről, nekik Bősz Anett nem is szólt róla, sőt, Fodor Gábor levelét csak ezután kapták meg. 

"Sajnálattal veszem tudomásul, hogy Fodor Gábort nem érdekli semmi más, csak a pénz. A politikai teljesítménye, a NER lebontása az ő szemében továbbra is egy sokadlagos kérdés."

Szabó Tímea szerin ők igyekeztek eddig is többlet forrást (értsd: pénzt) biztosítani a liberálisoknak, de ez Fodor Gáboréknak nem volt elég.

Mint mondta: tudomásul veszik Bősz távozását, úgy vélte, az, hogy lesz-e Párbeszéd frakció, vagy nem lesz, az a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontása szempontjából nem feltétlenül elsődleges kérdés.

Ebbe mondjuk tökéletesen egyet is értünk.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss