Egy tegnapi (!) kormányrendelet miatt mégsem Izer Norbert az új NAV-vezér!

Tudta? Az adóügyekért felelős államtitkár mától nem azonos a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkárral. Így aztán még sincs új vezetője az adóhatóságnak.

Mint arról reggel beszámoltunk, Varga Mihály pénzügyminiszter Izer Norbert eddigi helyettes államtitkárt adóügyekért felelős államtitkárrá nevezte ki. Ezt még a Világgazdaság is úgy értelmezte, hogy „így a szakpolitikus lesz az adóhatóság legfőbb irányítója is”.

Izer Norbert a NAV új vezetője

Bár Tállai András korábbi NAV-vezető miniszterhelyettesként parlamenti és kormányzati ügyeket vivő államtitkári pozícióban marad, a NAV vezetésére Varga Mihály Izer Norbertet, a minisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkárát nevezte ki - írja a Világgazdaság. A 37 éves szakpolitikus életrajzában az olvasható, 2004-ben a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem gazdálkodási szakának számvitel főszakirányán lett okleveles közgazdász.

Azt azonban még nem tudtuk, hogy egy tegnap megalkotott kormányrendelet szerint „a Kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője feladat- és hatáskörének gyakorlójaként a miniszter által vezetett minisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkárát jelöli ki”.

Magyarul a tegnapi nappal létrehozott szabály szerint új pozíció lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkár. A Pénzügyminisztérium közleménye szerint ez a poszt még nincs betöltve, ezért a NAV-ot jelenleg Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár vezeti, a pénzügyminiszter pedig irányítja. Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. A NAV új vezetőjének kinevezésére hamarosan sor kerül – ígérték.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...