11 jel, hogy Orbán Viktor tutira nem kereszténydemokráciát épít

"A modern kereszténység ugyanis a tisztelet és a szeretet kultúrájára épül, míg a Fidesz kommunikációja a fenyegetettség-érzetre, a folyton változó ellenségképekkel (kommunisták, liberálisok, migránsok, Soros, Brüsszel, ENSZ, stb.) való hadakozásra" - foglalta össze Kovács János politológus a blogján. Sőt, még az Iránytű Intézet volt vezetője elemzője összeszedte azokat az árulkodó jeleket, és amelyek bizonyítják, Orbán Viktor olyan messze van a kereszténydemokráciától, mint részeg Makó Jeruzsálemtől.

Emlékezetes, a Fidesz a polgáriság és a nemzeti gondolat kiüresítése után most a kereszténység felé fordult, ebéli szándékát Orbán Viktor az újabb választási győzelmét követően már több alkalommal is elmondta.

A jelenlegi alapállást Kovács János így határozta meg (a teljes elemzést - amiben van még egy csomó minden - IDE KATTINTVA tudja elolvasni):

"ma a 'csuhások, térdre' alapállásból kiinduló Fidesz, a Soros-ösztöndíjasból és a Liberális Internacionálé alelnökéből konzervatív-kereszténydemokratává lett Orbán Viktor emeli magasra ezt a zászlót, bejelentkezve az Európa lelkét védő élcsapat, lángoszlop szerepére".

A politológus figyelmeztett arra is, hogy idővel egyre kevesebben fogják elhinni a brandépítést, még úgyis, hogy különböző egyházakat nagyvonalú állami támogatásokkal meg lehet nyerni.

"A modern kereszténység ugyanis a tisztelet és a szeretet kultúrájára épül, míg a Fidesz kommunikációja a fenyegetettség-érzetre, a folyton változó ellenségképekkel (kommunisták, liberálisok, migránsok, Soros, Brüsszel, ENSZ, stb.) való hadakozásra"

- szögezte le.

Nézzük, mi az a 11 jel, ami ezt bizonyítja:

Ki tudják sajátítani a keresztény szót is?

Orbán Viktor régi-új miniszterelnök első parlamenti felszólalása ismét korszakosra sikeredett, egyben egy új feladatot is kirótt a propagandistái számára: mostantól az választja el a fideszest a nem fideszestől, hogy az előbbi keresztény. Persze kivételek így is akadnak, hiszen például Ferenc pápa hiába a katolikus egyház feje, attól még nem képvisel keresztény értékeket, sokkal inkább csak egy szenilis vénember.

(Címlap- és borítókép: fideszesek gratulálnak egymásnak - fotó: Béli Balázs / Alfahír)