Ki tudják sajátítani a keresztény szót is?

Mostantól Mészáros gazdagodása nemcsak nemzeti, hanem keresztényi érték is?

Orbán Viktor régi-új miniszterelnök első parlamenti felszólalása ismét korszakosra sikeredett, egyben egy új feladatot is kirótt a propagandistái számára:

mostantól az választja el a fideszest a nem fideszestől, hogy az előbbi keresztény.

Persze kivételek így is akadnak, hiszen például Ferenc pápa hiába a katolikus egyház feje, attól még nem képvisel keresztény értékeket, sokkal inkább csak egy szenilis vénember. Meg amúgy is migránsokat simogat, sőt, olykor még a lábukat is megmossa!

De térjünk vissza a mi "21. századi kereszténydemokráciánkra". Mondjuk attól nem kell félni, hogy az ki is épül a Fidesz regnálása alatt. S nemcsak azért, mert a jelenlegi államszervezet az iparszerű korrupcióra épül, amely nemigazán keresztényi tevékenység, de az új államforma kiépítése már csak azért is kétséges, mert korábban nem lettünk Orbán Viktor vezetésével sem polgári, sem pedig erős és büszke ország.

Ellenben sikerült a "polgár" és a "nemzeti" szót kisajátítaniuk, kiüresíteniük, végtére is lejáratniuk.

Ugye emlékszünk még arra, amikor Lázár János (frakcióvezető, Fidesz) és Sánta János (igazgató, Continental Dohányipari Zrt.) közösen kitalálták a Nemzeti Dohánybolt ötletét 2012-ben? Ezzel a gesztussal pedig egy hétköznapi trafikmutyit ugyanazzal a jelzővel láttak el, amely mondjuk a Himnuszunkhoz is társul (vö.: nemzeti imádság).

Vajon most megkezdődik a lejáratókampány a kereszténységgel kapcsolatban is? Sikerül ugyanúgy kiüresíteni, lealjasítani ezt is a saját szintjükre, mint ahogy azt tették a polgársággal és a nemzetben gondolkodással?

Mészáros Lőrinc meggazdagodása mostantól nemcsak nemzeti érdek (hiszen itthon marad a pénz...), hanem keresztényi cselekedet is lesz (hiszen nem a muszlim viszi el a pénzt...)?

És a végére: milyen keresztény az, akinek el kell magáról mondania, hogy keresztény, mert a tetteiből az nem jön le?

(Borító-  és címlapkép: a Mátyás-templom felújított harangjainak visszahelyezése. A rekonstrukciót a Norvég Alapon keresztül 87,5 millió forinttal támogatta a norvég kormány).