Békétlenség Békésben

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2018. június 5-én elfogtak és előállítottak egy román állampolgárt. A 38 éves férfi a gyanú szerint 2017 novemberében egy gyulai tanya kapujáról leverte a lakatot, majd a tanyán lévő szerszámtárolóból motoros fűkaszát és búvárszivattyút vitt el. A rendőrség a férfit lopás vétség elkövetésével gyanúsítja.

Lopással gyanúsítható férfit fogtak el a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2018. június 5-én. A 33 éves dévaványai férfi a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2018. június 2-a és 5-e között szivattyút, kábeldobot és sarokcsiszolót lopott egy dévaványai építkezésről.

Békéscsabán, az Andrássy úton 2018. június 5-én, 10 óra körül összeszólalkozott egymással egy kerékpáros és egy gyalogos. A gyanú szerint a kerékpáros megütötte a másik férfit. Személyi sérülés nem történt, a Békéscsabai Rendőrkapitányság a kerékpáros férfi ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított és vizsgálja a konfliktus körülményeit.

Orosházán, a Széchenyi téren, egy sörözőben, 2018. június 5-én, 22 óra körül egy férfi összeszólalkozott az élettársával. Kimentek az utcára, ahol két férfi a nő segítségére sietett. A nő élettársa erőszakosan viselkedett, fenyegetőzött. A rendőrök felszólítására sem hagyta abba a kiabálást, ezért előállították és rendzavarás miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene.

Az esetekről a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatott.