Izgalmas, hétgólos meccsen ejtette ki Franciaország Argentínát

Egyszer fordított Argentína, de védelem nélkül nem megy.

A franciák esélyeshez méltón kezdték a meccset, sokkal veszélyesebben és gyorsabban játszottak, mint Lionel Messiék. Kylian Mbappé sebességével látványosan nem tudtak mit kezdeni az argentin védők, aminek a vége tizenegyes lett, Antoine Griezmann magabiztosan értékesítette, így már a 13. percben vezettek a franciák.

Az argentinok ezután sem tudtak komoly nyomást gyakorolni ellenfelükre, de Ángel Di María átlövése a hálóban landolt, óriási bombagóllal egyenlített Argentína a 41. percben.

A második félidőt aztán ott folytatta a dél-amerikai csapat, ahol az elsőt befejezte: Messi lövésébe Gabriel Mercado nyúlt bele, a 48. percben már Argentínánál volt az előny.

Sokáig azonban nem örülhettek, nagyjából tíz perccel később Benjamin Pavard lőtt hatalmas gólt. A 64. percben aztán újra a franciák vezettek, Kylian Mbappé éles szögből talált a kapuba Franco Armani keze alatt.

Négy perccel később újra villant Mbappé, amivel gyakorlatilag el is döntötte a meccset, de a csereként beálló Sergio Agüero a hosszabbításban még fejelt egy gólt, viszont túl későn ahhoz, hogy Argentína egyenlíthessen, a vége 4-3.

Franciaország ellenfele a negyeddöntőben az Uruguay-Portugália összecsapás győztese lesz.