Most 4,4 milliárdért fog gázt szerelni a Nemzet Gázszerelője

Mészáros Lőrinc cégének konzorciuma 7,9 milliárdos ajánlattal lett befutó.

Ahogy egy hete, úgy most is a volt felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. által vezetett konzorcium nyert az NKM Földgázhálózati Kft. által kiírt közbeszerzési eljáráson – olvasható az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában. A 4,4 milliárd forintra rúgó keretmegállapodást Mészáros Lőrinc cége ezúttal is a siófoki Vabeko Kft.-vel közösen nyerte el.

Na, ki nyert 3 milliárdos keretszerződést gázvezeték építésére?

A Mészáros és Mészáros Kft. és a siófoki Vabeko Kft. közös ajánlata lett a nyertes azon a közbeszerzési eljáráson, amelyet 350 darab gerincvezetékkel épülő, valamint 2100 darab leágazó gáz-elosztóvezetékre írt ki az NKM Földgázhálózati Kft. – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő mai számából.

A fenti két kft. által alkotott MEVAG konzorcium 7,88 milliárd forintos ajánlati árat adott a pályázatra, rajtuk kívül a SADE-Magyarország Kft. 7,95 milliárdért, valamint a Colas Alterra Zrt. 8,2 milliárdért kínálta a munkát, a nyertesek összesen 16 alvállalkozót neveztek meg.

A gázhálózaton végzett rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkák a kiírás szerint 40 ezer folyóméter különböző átmérőjű és nyomásfokozatú gázelosztó polietilén, valamint acélvezetékek alépítményi és felépítményi munkáit, utóbbiak korrózió elleni védelmét is takarják. Továbbá meglévő acél- és öntöttvas anyagú vezetékek polietilén anyagú cső behúzásával történő rekonstrukcióját és csőbélelését jelentik.