2018. 07. 04. 08:32
MTI nyomán

Lemondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, aki bírságot vetett ki Orbánra

Patyi András 2018. augusztus 31-ei határidővel benyújtotta lemondását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori vezetői megbízásáról - közölte az egyetem a honlapján. Mi zajlik a NER-ben?

A közlemény szerint Patyi András a fenntartói testület múlt pénteki ülésén adta be lemondását, és kérte a testületet, hogy kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a rektori megbízatás alóli felmentését.

A testület a lemondást tudomásul vette és egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról.

Az új rektorról az egyetem szenátusa véleményezését követően szintén a testület dönt augusztus közepén. Patyi András oktatói munkáját intézetvezető egyetemi tanárként továbbra is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja - tették hozzá.

Ő volt a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a választások alatt, és mint emlékezhetünk rá, Orbán Viktor miniszterelnökre kénytelenek voltak egy 350 ezer forintos bírságot kivetni, miután a kormányfő óvodásokkal kampányolt. Orbán Viktor egy viccesnek szánt videójában háromszor is szóvá tette Patyi Andrásnak a bírságot, például „bírságbajnoknak” nevezte.

„Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr” – mondta erre Patyi.

Patyi András 2012. január 1-je óta vezette az egyetemet. Aktívan részt vett az NKE létrehozásában, az egyetemi integráció megvalósításában és a Ludovika Egyetemi Campus megvalósításában.