„Fontosabb nekik, hogy a gyereknek tudjanak enni adni, mint hogy a jelölt mit tesz majd értük”

A szavazat eladása ellen tartottak rendezvényt a nyolckerben.

Kocsis Máté parlamentbe kerülése után új polgármestert választ magának Józsefváros. A roma lakosság nagy aránya miatt várható a szavazatvásárlás, amit a kormánypártok előszeretettel alkalmaznak a megfelelő számú voksok összegyűjtése érdekében. Ez ellen tartott rendezvényt a „Ne add el a szavazatod” csoport, amit a 8. kerületi önkormányzat megpróbált megakadályozni.

Péntek délután a Kálvária téren tartotta meg koncertekkel tarkított „Szoszi a nyolcban” fórumát a „Ne add el a szavazatod” csoport. Az időközi polgármester választás két esélyes jelöltjét is elhívták a rendezvényre, ám a fideszes Sára Botond távol maradt, míg Győri Péter, az összellenzéki jelölt röviden felvázolta romaprogramját a közönségnek.

Balogh Lajos szervező a 444-nek elmondta, hogy korábban Sántha Péterné a kerület egyik alpolgármestere telefonon kérte, ne tartsák meg a rendezvényt, mert a Fidesz csendes kampánnyal készül. Később a szervezők a kerületi jegyzőtől írásban megtudták, hogy a közterület használata nem engedélyköteles, de azt is, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat

„a hasonló típusú rendezvények megtartásával nem ért egyet”.

Pedig nagyon fontos lenne, hogy a romák lássák, sokkal több múlik azon, hogy ki felel a helyi közösségért, mint az, hogy pár ezer forintot zsebre tegyenek. Nagy kihívás ezt megértetni velük, hiszen egyszerűbb elfogadni nekik az azonnali kis „kiegészítést”, mint abban bízni, hogy idővel jobb körülmények között élhetnek.

A 444 rövid videót is készített a rendezvényről:

Szoszi van a nyolcban

http://www.444.hu https://www.facebook.com/444.hu https://www.instagram.com/negynegynegy/ https://ask.fm/negynegynegy szerk@444.hu