2018. 07. 11. 16:31
MTI nyomán

Bréking: Orbánnak sikerült nagyjából emberien felöltöznie a brüsszeli NATO-csúcsra

Megkezdődött a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója szerda délután Brüsszelben, melyen Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli.

Az ülés megnyitását megelőzően légibemutatót tartottak egy-egy helikopter részvételével a szövetség minden tagállamából, melyek átrepültek a NATO-székház felett. A Magyar Honvédség egy Mi-17 típusú szállítógéppel vett részt a bemutatón (a honvédségi géppark állapotát ismerve, csoda, hogy ennyivel hozzá tudtunk járulni a mutatványhoz... - a szerk.).

A kétnapos értekezlet középpontjában a tagállamok védelmének és biztonságának fokozása, valamint az európai katonai mobilitás és a védelmi kiadások növelése áll, Macedónia pedig nagy valószínűséggel meghívást fog kapni a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

A találkozón nagy hangsúlyt kap a méltányos tehermegosztás kérdése, ugyanis az Egyesült Államok továbbra sem tartja elégségesnek az európai szövetségesek katonai költségvetését. A vezetők tárgyalnak a NATO-Oroszországról viszonyról, továbbá a várakozások szerint megegyeznek a szervezet parancsnoki szerkezetének megerősítéséről.

A legfontosabb hír egyelőre azonban nem más, mint hogy Orbán Viktorra a V4-es égés után sikerült egy fokkal kevésbé előnytelen öltönynadrágot ráaggatni, így a miniszterelnök, még ha kissé megint buggyosodó gatyában is, de ezúttal nem úgy festett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár mellett, mint akit Stevie Wonder öltöztet...

(Fotók: MTI)

Herczeg Zoltán divattervező ingyen méretre szabná Orbán nadrágját

A divattervező ingyen igazítaná méterre Orbán nadrágját, melyet „10-12 percre kéne csupán nélkülöznie" a miniszterelnöknek.