Üzent az Országházban éjszakázó jobbikos a lefekvéshez készülődő Orbán Viktornak

„Szerintem meg fogja ezt még gondolni Orbán Viktor, és vissza fog jönni holnap".

Remélhetőleg most már Orbán Viktor miniszterelnöknek is leesett, hogy muszáj lesz színt vallania a devizahitel-károsultak és az otthonápolók ügyében, ugyanis a jobbikos Varga-Damm Andrea nem tágít a parlamenti irodája elől. Mint írtuk, a Jobbik országgyűlési képviselője azt szeretné, hogy a kormányfő a devizahiteles végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése érdekében kezdeményezze az Országgyűlés összehívását, továbbá azt is szeretné elérni, hogy a Pénzügyminisztérium dolgozzon ki egy olyan programot, amiben az ápolási díjat 2019. június 30-ig a minibálbér szintjére emelik.

Nem tágít Orbán Viktor irodája elől a jobbikos képviselő

Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő a miniszterelnök irodája előtt ülve várja, hogy választ kapjon múlt szombaton a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében feltett kérdéseire. A képviselő addig nem tágít, míg választ nem kap. Közben a Parlament előtt ezekben a percekben veszi kezdetét az ápolási díj emeléséért összehívott tüntetés.

Varga-Damm Andreát telefonon értük el. Mint mondta, csend és nyugalom van az Országházban. Mindenki elment már, aki a miniszterelnök környezetéhez tartozik, csak az jár arra alkalmanként, aki a folyosón felügyel. 

„Látják, hogy békésen üldögélek, és várok. Hagytak nekem itt egy villanyt égni. De szemben velem, ahogy kinézek az ablakon, a magyar zászló leng a parlament tetején, ez egy tök jó dolog. Jó helyen vagyok”

- mesélte a politikus.

De mit remél?

„Szerintem meg fogja ezt még gondolni Orbán Viktor, és vissza fog jönni holnap, beszélni fog ő velem”

- osztotta meg lelkesédét Varga-Damm Andrea, mindezt arra alapozva, hogy a várakozása most már bejárta a sajtót, és tizenöt másodpercenként kapja az emberek üzeneteit a Facebookon.

Sokan azt is kérdezték tőle, hogy miért van egyedül a folyosón, miért nincs vele más képviselő. A válasz egyszerű, ha többen lennének, akkor az már demonstrációnak minősülne, és kivezetnék őt az Országházból.

„Sőt, még le sem fekhetek. Ha nagyon elálmosodom, akkor a kanapé hátsórészére rá tudok hajolni. Nagyon szigorú szabályok vannak arról, hogy mit lehet, és mit nem. A folyosón például tilos enni és inni, így ha majd eszem, akkor bemegyek a női mosdóba. Nem akarok semmilyen szabályt megszegni. Kényelmetlen lesz az alvás, de az ember sok mindent kibír”

- mutatta be Varga-Damm Andrea, hogy mi vár rá.

„De én nem megyek el addig, amíg nem kapok választ, és azt a választ, amit kértem. Orbán Viktor hívja össze a parlamentet jövő hétre a devizahitel-károsultak érdekében, és mutassa meg, hogy a pénzügyminisztert valóban utasította arra, hogy az otthonápolók díját megemelte, amit nekem a kormánypárti képviselők a Költségvetési bizottságban egyébként meg is ígértek”

- fűzte hozzá.

És vajon mit üzen a lefekvéshez készülő miniszterelnöknek?

„Azt üzenem Orbán Viktornak, hogy tényleg jó lenne, ha el kezdené szeretni a hazáját, mert eddig inkább a saját hatalmát szerette, különben ezeknek az embereknek, akiket én most képviselek, nem lenne semmi problémája”

- válaszolta Varga-Damm Andrea.