A GVH tudomásul vette: Simicska minden érdekeltsége Nyergesé

Pont került a végére.

Simicska kiszáll az üzleti életből

"Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt.

A GVH azt írta: a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is. A Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen.

Ezektől a cégektől válik meg Simicska Lajos

A bejelentés beérkezésének napja 2018. július 18.A dokumentum szerint az érintett cégek:a Mezort Általános Befektetési Zrt.,az Euro Publicity Kft.,a Megapolis Media Zrt.,a Mundus Invest Zrt.,a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft.és a Pro-Ráta Holding Zrt. Pro-Aurum Zrt.Simicska Lajos még július 4-én jelentette be, hogy megválik szinte minden üzleti érdekeltségétől és nem publikus áron eladja azokat régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak.

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel.

A GVH-hoz július 18-án érkezett be a bejelentés a tranzakcióról, ugyanakkor a felek – élve a versenytörvényben biztosított lehetőséggel – úgynevezett előzetes egyeztetést kezdeményeztek a GVH-val a bejelentés benyújtását megelőzően. Az előzetes egyeztetést követően benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel. A GVH ezért hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentő számára.