El kell elérni, hogy rosszul érezze magát a kormány, ha a bankokat támogatja, és nem a népét

Tüntetés a Kossuth Lajos téren.

Bejelentett, sátras tüntetés zajlik a következő napokban az Országház előtt, egészen augusztus 16-ig – amennyiben összejön a Jobbik és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés 17-én,

akkor a demonstrálók is maradnak még egy napot, mert ott akarnak lenni, amikor a devizahitel-károsultak ügyében vitáznak a képviselők az Országgyűlésben.

Jobbik, LMP: állítsák le a kilakoltatásokat!

Varga-Damm Andrea elmondta: a múlt heti bejelentés óta a két frakció szinte minden tagja aláírta, így már csak 6-7 szignó hiányzik a kezdeményezéshez szükséges negyvenből, hangsúlyozva, nem politikájukat hangolják össze, hanem pártok felett álló, az emberek mindennapjait érintő témákban működnek együtt.

Fórizs Eszter szervező szerint a példa egyértelmű, ez pedig a horvát ítélet, amely semmisnek mondta ki a devizahiteleket. S ha az EU egyik tagállamában ezt kimondták, akkor kötelező, hogy a magyar parlament is foglalkozzon ezzel – tette hozzá.

"Őszintén, én nem várom, hogy Fidesz a jelenlegi helyzeten változtatni fog, így viszont ki fog derülni, hogy a Fidesz milyen hazaáruló”

- fogalmazott Fórizs Eszter, aki szerint ha megint behúzzák a kéziféket a kormánypárti politikusok, akkor októberre még forróbb lesz a helyzet.

Elmondta az Alfahírnek azt is, nem gondolja, hogy a tüntetésük meghatja a fideszeseket, de meg kell próbálniuk, ennek ellenére minden olyan jóérzésű ember segítségét várják, aki szerint egy igazságos törvényre van szükség.

Fórizs Eszter azokat a devizahiteleseket is várja, akik tudják még fizetni a hitelüket, hiszen ők fölöslegesen fizetnek ki egy csomó pénzt havonta, amit aztán a bank végül ellop. Miközben sokan éheznek, hogy törleszteni tudjanak.

Akiknek nincs devizahitelük, azok pedig ne felejtsék el: hazánkban 900.000 hitellel kapcsolatos végrehajtás van folyamatban jelen pillanatban is, így akár 2,7 millió ember is az utcára kerülhet. Az egész társadalom érdeke, hogy ennyi ember ne essen ki a termelésből, és ne szoruljanak álláskeresési járulékra, ami az adófizetők pénzéből lesz elvonva. Az egész gazdaság rámehet, ha ezek a végrehajtások kilakoltatásokba torkollnak – hangsúlyozta a tüntetés szervezője.

„Az ellenzékiek egyedül biztosan nem tudják ezt megoldani, de ha egy nagy tüntetés van a Kossuth Lajos téren, akkor talán a Fidesz is elgondolkodik a horvát példán”

- érvelt még a támogatás mellett Fórizs Eszter, egyben kifejezte értetlenségét is: miért csak akkor mennek csak ki az emberek tízezrei a Parlament elé, ha hatalmas színpad és hangfalak vannak?

Mindenféleképpen el kell elérni, hogy nagyon rosszul érezze magát a kormány, ha továbbra is a bankokat támogatja, és nem a népét – fűzte még hozzá.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy vajon milyen a viszony a téren szolgáló rendőrökkel, volt-e bármi atrocitás? Fórizs Eszter szerint a rendőrök nagy része is megértő:

„nem akarnak több kilakoltatásnál ott állni, és a végrehajtót védeni”

- idézte fel a hallottakat.

A tüntetésről IDE KATTINTVA olvashat aktualitásokat, illetve tekinthet meg videós beszámolókat.