Az amerikai alt-right szerint a társadalmi nemek szak betiltása „tiltott gyümölccsé” teheti azt

Úgy vélik, csak „ki kellett volna röhögni”.

A Breitbart amerikai alt-right portál rövid véleménycikkben foglalkozik az idehaza rendeletileg betiltott társadalmi nemek szak felszámolásával. A Breitbartnak egészen a közelmúltig a Fidesz által agyonsztárolt, sőt Budapestre is meghívott Steve Bannon volt a főszerkesztője.

Steve Bannon alaposan körbeudvarolta Orbán Viktort

A volt főszerkesztő és elnöki tanácsadó - aki újabban az európai jobboldali szférától reméli, hogy ismét tényező lehessen a nagypolitikában - magyar szemmel nézve elég érdkesen mutatkozott be az ellenzéki sajtó teljes kizárása mellett, kormányzati szervezésben zajló "Európa jövője" konferencián.

A lap a köznyelvben csak genderszakként említett társadalmi nemek szak betiltásával kapcsolatban megjegyzi, a lépés minden bizonnyal vitákat fog generálni a cenzúráról. Emlékeztet, Magyarországon csak az állami ELTE-n és a Soros György alapította CEU magánegyetemen lehetett ilyen tanulmányokat folytatni. Hivatkozik a kormány állítására, mely szerint végeztek felméréseket arról, a szak végzőseinek nem lesz esélyük a munkaerőpiacon.

Ami érdekes, hogy épp az Orbánékat ajnározó Breitbart mondja ki: a lépés „intellektuális tiltott gyümölccsé” teheti a társadalmi nemek szakot. A szerző azt a következtetést vonja le publicisztikájában, hogy a társadalmi nemek szak lehet megalapozatlan partizán fecsegés, de jobb lett volna, ha kinevetik, mint hogy létének tagadásával legitimmé tegyék.