Nagyot harcolt a Vidi, de kikapott az AEK Athéntól

BL-playoff.

Az első húsz percben az történt, amire számítottunk: két fegyelmezetten és óvatosan játszó csapatot láthattunk.

A 22. perc hozta a meccs első fordulatát, Huszti Szabolcs azonnali pirosat kapott. A Vidi focistája rátaposott a becsúszó Taszosz Bakaszetasz lábára, egyértelmű, hogy nem ért kiállítást az eset, maximum sárgát viszont igen.

Az AEK a 34. percben gólra váltotta az emberelőnyt, Kovácsik Bakaszetasz próbálkozását még bravúrral védte, de a kipattanóra érkező Klonaridis lövésével nem tudott mit kezdeni.

A 39. percben életjelet adott magáról a Vidi, bal oldalról érkező remek beadást fejelt kapura Fiola Attila, de Vasziliosz Barkasz pont jó helyen állt, védett.

A második félidőt újabb góllal kezdte a görög csapat. Bakaszetasz 16 méterre a kaputól került lövőhelyzetbe, a megpattanó labda a kapu bal oldalába zúdult, Kovácsiknak nem volt esélye megfogni.

A második fordulópont az 53. percben érkezett, Bakaszetaszt szórta ki Rocchi bíró, tegyük hozzá gyorsan, hogy ez sem ért kiállítást.

Az 56. percben még óriásit védett Kovácsik, de utána már a Vidi percei következtek.

A 68. percben Kovács István passzát kapta Lazovics centerpozícióban, mellel átvette, ezzel rögtön becsapva az egyik görög védőt, majd ballal a kapuba bombázott.

A 74. percben Hadzic távoli lökete hozta el az egyenlítést majdnem, kifelé tekeredett. A 78. percben óriási ziccer maradt ki, Stopira lövésébe még beleléptek, Nego még rá tudta tenni az üres kapura a labdát, de mellé gurult.

A visszavágón így nincs túl sok esélye a Vidinek, de hátha láthatunk egy csodát. Ha nem, akkor még mindig ott az Európa-liga csoportkör.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)