Már megint hazudtak

Na, most aztán nagyon meg vagyunk lepve.

A választásokat követő jobbikos tisztújító kongresszuson lett a párt elnöke Sneider Tamás, és veszített szoros küzdelemben Toroczkai László. Utóbbi tábora a fideszes sajtó támogatásával megkérdőjelezte az eredményt, majd új mozgalmat indított.

Az aktív, és máig tartó kormánypárti médiatámogatásnak része volt az is, hogy a Lokál 2018. május 13-án „Botrány a Jobbik tisztújító kongresszusának eredménye miatt” címmel megjelent cikkében valótlanul híresztelte, hogy a Jobbik május 12-i kongresszusa előtti hónapokban az alapszervezetek 11 százalékát szüntette meg azért, hogy a tisztújításon a Vona-féle irány győzhessen, és ennek keretében kizárólag Toroczkai László pártján álló szervezetek tűntek el.

A közzétett helyreigazítás elismeri: a valóság ezzel szemben az, hogy a tisztújító kongresszust közvetlenül megelőző hónapokban a Jobbik közel 700 alapszervezete közül csak hetet (tehát 1 százalékot) oszlatott fel, de ezek közül egyik esetében sem Toroczkai László elnökjelöltségének támogatása volt a döntés indoka.