Rossi nem küldött meghívót Dzsudzsáknak a válogatottba

Az új szövetségi kapitány megnevezte a magyar válogatott keretének tagjait.

Az mlsz.hu azt írja, hogy az olasz szakember az általa tervezett, és az ellenfelektől várható játékstílus alapján állította össze a Finnország és Görögország ellen készülő játékosok listáját, amelyen 23 név szerepel (Dzsudzsák Balázs nincs köztük).

Ezzel a két találkozóval kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott.

A felsorolt labdarúgókon kívül a kapusoknál egy, a többi poszton két-két tartalék játékost is megjelölt Marco Rossi. Ők abban az esetben csatlakoznak a kerethez, ha a 23-as keretből valaki sérülés vagy egyéb ok miatt nem tudna a kapitány rendelkezésére állni.

„Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kevés a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak”

- mondta el az mlsz.hu-nak Marco Rossi. Hozzátette:

„Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseinkbe, melyet természetesen nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is.”

Rossi szerint az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van, milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. Ez alapján nem küldött meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszélte a jelenlegi helyzetet. Dzsudzsák állítólag - a válogatott érdekeit szem előtt tartva - megértette és elfogadta az új szövetségi kapitány érveit.

„Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára”

- tette hozzá Rossi.

Dzsudzsák itthon folytatná?

Napokkal ezelőtt felröppent a hír, hogy Dzsudzsák esetleg hazatérne játszani a MOL Vidi FC-hez körülbelül havi 50 millió forintért. De egyelőre nincs arról szó, hogy valóban magyar klubhoz kerülne a futballista.

Az mlsz.hu azt írja: a kerettagok szeptember 2-án este találkoznak Telkiben, majd szeptember 7-én pénteken utaznak el a szombat esti, Finnország elleni összecsapás helyszínébe, Tamperébe. Szeptember 11-én, kedden pedig a Groupama Arénában zártkapus mérkőzésen lépnek pályára.

(A válogatott keret tagjainak teljes listája, illetve a Nemzetek Ligájában lévő mérkőzések menetrendje az mlsz.hu-n érhető el.)