Ötvenezer forintos tartozás miatt követelték a harmincmilliós házat

Újabb kilakoltatást akadályozott meg az összefogás.

Most kivételesen nem devizahitel miatt, hanem a bírósági végrehajtó ki nem fizetett munkadíjáért, egy 50 ezer forintos tételért akarták utcára tenni Sós Sándor és családját Leányfalun.

A férfi elmondta, hogy egyelőre a bíróság felfüggesztette a végrehajtást, ráadásul úgy tűnik, hogy bűncselekményt követtek el, mikor a terhet rátették a házra, mert arra egyértelműen megvolt a fedezet.

Ötvenezer forintos tartozásért követelik harmincmilliós házukat

Egy állítólagos meg nem fizetett bírósági végrehajtói munkadíj miatt akarták Leányfalun Soósékat utcára tenni. Az összefogás ismét megakadályozott egy törvénytelen kilakoltatást.

„Augusztusban és szeptember elején ahány kilakoltatáson voltunk, annyi tisztázatlan és tisztátalan helyzettel találkoztunk”

- mondta el az N1TV stábjának a kilakoltatások megakadályozásában rendszeresen részt vállaló Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő.

A politikus szerint az egész rendszer bűzlik, ezért frakciótársa, Staudt Gábor korábbi javaslatának érvényesítésére hívta fel a figyelmet, miszerint a végrehajtó rendszert állami ellenőrzés alá kellene vonni.

„Mivel ez egy tehetősebb, gazdagabb környéknek van kikiáltva, számos esetben előfordulhat az, hogy bizonyos ingatlanokat kiszemelnek egyesek, aztán ezekre a végrehajtók jobban rászállnak”

- magyarázta a megdöbbentő esetet a Jobbik helyi választókerületi elnöke, Pál Gábor, aki elmondta, hogy szerencsére sikerült békés úton megakadályozni a kilakoltatást, de minden körülmények között kiálltak volna a károsult mellett.

Múlt héten egy idős, egyedül maradt asszonyt sikerült az összefogásnak megmenteni attól, hogy utcára tegyék. Még a költöztetők is hátat fordítottak a kilakoltatásnak.

Duplán kifizette adósságát, mégis utcára akarták tenni

A kisemmizett asszony az N1TV-nek elmondta, hogy két évvel ezelőtt is ki akarták lakoltatni, ekkor szerzett dokumentumot arról, hogy már kifizette a bank felé az adósságát.A nő nem érti, hogy most miért akarták kitenni az otthonából, hiszen a végrehajtási jegyzőkönyvre maga a bírósági végrehajtó írta rá, hogy már kétszeresen is kifizette a bank felé a tartozását, amit egyébként nyugdíjából folyamatosan vonnak.