Folytatódik a vegánok és a húsevők harca Franciaországban

„Stop Speciesism” – ezt a jelmondatot firkálták McDonald's-ok, hentes- és sajtüzletek falaira a feldühödött vegán-aktivisták, tiltakozva az állatokat sújtó fajizmus, valamint az azokat rossz körülmények között tömegesen tenyésztő ételipar ellen.

A vandalizmussal összefüggésben öt embert vettek őrizetbe, de pár napon belül szabadon is engedték őket.

A francia hentesek szerint eszkalálódik a húsügyi gyűlölet az országban: a szakszervezeteknek csak idén több tucat hasonló motivációjú támadásról van tudomásuk. Nem ritka, hogy a vegán-bűnözők nem érik be firkálással, hanem művérrel is leöntik a kirakatokat – írja a 444.hu.

Egyes helyeken már a hentesek sem tűrik az agresszív vegán akciókat. Calais polgármesteri hivatala nemrég azért halasztott el egy vegán fesztivált, mert helyi vadászok és farmerek fenyegetései miatt nem tudták garantálni a rendezvény biztonságát.

Féltek a húsevőktől, ezért töröltek egy vegán fesztivált Franciaországban

Franciaországban az utóbbi években egyre nagyobb teret hódított az állatvédelem, valamint a vegetáriánus és vegán táplálkozás, amit ugyan a hentesek nem néznek jó szemmel, de lobbierejüknek köszönhetően egyelőre nem érte őket olyan nagy veszteség. Ezidáig inkább a másik oldalra volt jellemző, hogy erőszakosan nyilvánuljanak meg.