Tarlós újabb öt évet vállalhat, állítólag megegyeztek Orbánnal

Személyesen egyeztetett a két főnök.

Régóta kérdéses, hogy Tarlósnak mik a szándékai a főpolgármesteri székkel, vállal-e újabb öt évet vagy inkább kiszáll? A Fideszben valószínűleg felmerültek olyan ötletek is, hogy átalakítják a főváros önkormányzati rendszerét, ha Tarlós befejezi.

HVG: Ha Tarlós nem indul újra, a Fidesz átalakíthatja a fővárost

A lap azt írja: Tarlós személye garancia lenne a győzelemre, ezért köti az indulásához a rendszer érintetlenségét a Fidesz. Korábban Tarlós azt nyilatkozta a Népszavának, hogy még nem döntött, tárgyalni szeretne Orbán Viktorral a kérdésről, illetve jó lenne tisztázni például a Fürjes Balázs vezette Budapest és agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság hatásköreit, mert ettől is függ az újraindulása.

Most viszont a Népszava úgy értesült, hogy Tarlós megegyezett a kormányfővel, teljesülnek a főpolgármester legfontosabb feltételei, így újra indulhat.

Tarlós és Orbán négyszemközt tárgyalhattak, végül sikerült megegyezni két elsődleges ügyben: nem változtatnak a közigazgatási rendszeren és jelentős mennyiségű fejlesztési pénzhez juthat Budapest.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)