HVG: Ha Tarlós nem indul újra, a Fidesz átalakíthatja a fővárost

Ha nem sikerül megegyezni Tarlós Istvánnal a főpolgármesterségért való újraindulásáról, akkor a Fidesz átalakítja a főváros önkormányzati rendszerét – értesült HVG.

A lap azt írja: Tarlós személye garancia lenne a győzelemre, ezért köti az indulásához a rendszer érintetlenségét a Fidesz. Korábban Tarlós azt nyilatkozta a Népszavának, hogy még nem döntött, tárgyalni szeretne Orbán Viktorral a kérdésről, illetve jó lenne tisztázni például a Fürjes Balázs vezette Budapest és agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság hatásköreit, mert ettől is függ az újraindulása.

Tarlós még tárgyal Orbánnal, de valószínűleg már nem vállal egy újabb ciklust

A lap megbízható kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy a Fidesz „agytrösztjénél", a Századvégnél a Tarlós István utáni időszakra készülve olyan jogszabálytervezeten dolgoznak, amellyel még a 2019-es választások előtt eljelentéktelenítik a fővárosi önkormányzatot.Tarlós erre reagálva a Népszavának azt mondta: 2019 októberéig „de facto" biztosan nem lesz ilyen. Ugyanakkor hozzátette:

Azt Tarkós és a Fidesz is tagadja, hogy megszűnne a közvetlen főpolgármester-választás intézménye, de a HVG úgy tudja: ez következhet be, ha Tarlós végül nemet mond. A lap szerint azt, mert egy főpolgármesteri címet inkább elveszthet a Fidesz a „bűnös” Budapesten, mint egy kerületi polgármesteri címet, amelyben sikeresek a fideszesek.

Ha nem lesz főpolgármesteri cím, a feladatokat leosztják, kiszervezik, a kerületi polgármesterek erősebbek lesznek – írja a lap.

A HVG informátorai szerint Tarlóssal több gond is van: nehézkes, fáradt, és nem elég készséges a projektek körüli lenyúlásoknál, ami nem tetszik a Fidesznek.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".