A Jobbik szerint Simonka Györgyöt koncnak dobták oda

A párt szerint csupán hivatkozási alap a fideszes politikus elleni vádelemlés.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint koncnak dobták oda Simonka György fideszes politikust, hozzátéve, feltehetőleg nem azok miatt a korrupciós cselekmények miatt járnak el a honatya ellen, amelyeket ő minden valószínűség szerint elkövetett.

Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész elmúlt nyolc évi tevékenysége alapján mindenkit megdöbbentett, hogy megvádolták Simonka György fideszes képviselőt.

"Azért döbbentünk meg, hiszen száz és száz ilyen ügy van a Fidesznél, száz és száz ilyen ügyben tett a Jobbik is az elmúlt nyolc évben feljelentést" 

- mondta Szilágyi, hozzátéve, az ügyészség soha, semmilyen üggyel nem foglalkozott, igyekezett eltussolni azokat az eseteket, ahol kormánypárti érdekeltséget vélt felfedezni.

Mint mondta: várjuk a folytatást, de reméljük, hogy nem egy újabb átverő-show részesei vagyunk.
    
Lehetséges magyarázatként említette: a kormánypártnak és a miniszterelnöknek hivatkozási alapra volt szüksége az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója előtt, hogy Magyarországon üldözik a korrupciót, vagy arra, hogy nincsen szükség az Európai Ügyészséghez csatlakozásra, hiszen még Simonka Györgyöt is hajlandóak voltak megvádolni.
    
A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a harmadik és legnyomosabb magyarázat az lehet, hogy a költségvetés súlyos  hiányát próbálják kezelni. 

Megjegyezte: a büdzsé problémáját az okozza, hogy Brüsszelben számos magyarországi számlát nem fogadnak be, mondván, mivel szerintük alig van szabályosan megvalósított pályázat Magyarországon, és azokban is túl sok a korrupciógyanús ügy - emlékeztetett az Európai Bizottság megállapításaira.

"Reméljük, hogy ezen ügyek lecsengése után nem fogják Simonka Györgyöt kimenteni ebből a helyzetből, hiszen volt már arra is példa, hogy ha egy fideszest elítéltek, akkor az utána nyugodtan élhette tovább a világát."

Szilágyi György Veres Margit, Balmazújváros volt polgármesterének példáját hozta fel, aki - habár a Debreceni Ítélőtábla áprilisban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hivatali vesztegetés elfogadása miatt - azóta sem vonult be a börtönbe, ehelyett Kövér László házelnökkel külföldi utazáson vesz részt.