Bírósághoz fordul a Jobbik a Csongrád megyei képviselő mandátummegvonása miatt

Kettős mérce.

A Csongrád Megyei Közgyűlés hétfőn megvonta a jobbikos Kiss Attila képviselői mandátumát arra hivatkozva, hogy a megyegyűlés megállapította, hogy Kiss Attila az önkormányzati törvény szerint képviselői megbízatásával összeférhetetlen tisztséget tölt be a Sándor Móricz Egyesületben, annak elnökeként.

A Sándor Móricz Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint pedig önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja.

A Jobbik értékelése szerint a Csongrád Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciója koncepciós eljárás keretében vonta meg Kiss Attila képviselői mandátumát.

A párt úgy véli, a döntés a bolsevik-típusú hatalomgyakorlás újabb jele, a Fidesz politikai leszámolást folytat azokkal szemben, akik nem tagozódnak be a nemzeti együttműködés rendszerébe.

A Jobbik közleménye azt is kiemeli, hogy a fideszesek ismét kettős mércét alkalmaztak. Ugyanis,

"miközben a jobbikos képviselőtől megvonták a mandátumát, a korábban Jobbikból kilépett - a Fidesz-közeli Mi Hazánk Mozgalom alapításában is közreműködő - közgyűlési tag megbízatását meghagyták, pedig a két ügy teljes mértékben megegyezett."