Kocsmában ügyeskedtek, de a végén rosszul jártak

A dizájnerdrogokkal több cikkben is foglalkoztunk már, kezdve a Hős utcai gettótól a szegregátumok döbbenetes állapotaiig. Ezek azok a gyorsan változó, szintetikus kábítószerek, amiket akár párszáz forintért meg lehet venni, ám mellékhatásaik ismeretlenek, a hagyományos kábítószereknél sokkal súlyosabb következményekkel járhatnak.

A rendőrség honlapja most arról számolt be, hogy a nyomozók még 2017. március 8-án elfogtak hét férfit, akik Budapesten, Makón, Kiskunhalason és Turán ilyen új pszichoaktív anyagokat árultak.

Fél éves lemaradásban tárgyal a parlament a gyorsan változó dizájnerdrogokról

A fiatal kábítószerfogyasztók és a szegregátumokban élők körében kedvelt ún. dizájner drogok jellegzetessége az, hogy a vegyi úton előállított szintetikus anyagok összetételét mindig pont annyival módosítják, hogy lehetőleg kikerüljenek az adott jogszabályok tiltása alól. Tekintettel azonban arra, hogy ezek a be nem járatott, folyamatosan változó, ismeretlen összetételű és eredetű szerek gyakran halálos következményekkel járnak, a jogalkotók igyekeznek a tiltások terén felvenni a versenyt a terjesztőkkel.

A dílerek a szert – továbbértékesítés céljából – egy ferencvárosi vendéglátóhelyen vették át a söröző tulajdonosától és üzlettárástól, ekkor érték őket tetten a nyomozók.

A rendőrök a terjesztőknél és a sörözőben 11,82 gramm marihuánát, de ami a lényeg, hogy több mint három kilogramm új pszichoaktív anyagot, valamint közel hatmillió forint készpénzt és valutát találtak. Az ügy most került az ügyészséghez.